İztuzu Plajı ihalesi iptal edildi

İztuzu Plajı ihalesi iptal edildi
Bölge halkı ve çevreciler tarafından büyük tepkiyle karşılanan İztuzu Plajı ilhalesi iptal edildi. Haberi, şahsi twitter hesabından duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, plajda şezlong ve şemsiye dahil, hiçbir ticari faaliyetin olmayacağını belirtti.


Caretta'ları Muğla Üniversitesi'ne emanet edeceklerini açıklayan Bakan İdris Güllüce, "Gerekli protokolü imzalayacağız. Canı isteyen İztuzu Plajı'nda denize girebilir. Ama orası carettaların sahası olarak korunacak. Asla zarar verilmesine izin verilmeyecek" ifadelerini kullandı.

"KAPLUMBAĞAYA GELME Mİ DİYECEĞİZ?"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Caretta’ların yumurta bıraktığı İztuzu Plajı için daha önce de açıklama yapmıştı. Kaplumbağaları büfe için feda etmeyeceklerini belirten Güllüce, "Şezlong, şemsiye yumurtaları öldürüyor" dedi.

Bakan Güllüce görüşlerini şu sözlerle dile getirmişti: “Bölgede bir koridor oluşturulmuş ‘Bunların arkasına şezlong konulabilir’ denmiş. Oysa bilimadamları ‘Kaplumbağanın nereye yumurtladığını nereden biliyorsunuz’ diyor. Kaplumbağaya ‘Buraya kadar gelme kaplumbağa abi, sınırdan sonrasına gelmeyeceksin’ mi diyeceğiz.”


Bu Haber 30.01.2015 - 09:26:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.