İZTAV yeniden yapılandı, ilk iş ayakbastı parası

İZTAV yeniden yapılandı, ilk iş ayakbastı parası
Yeniden yapılanma sürecini tamamlayan İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV), kentin turizminin geliştirilmesi için neler yapılabileceğini konuşmak amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıya, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, ETİK Başkanı Mehmet İşler, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ile çok sayıda kurumun temsilcileri katıldı.


ETİK'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Mehmet İşler, toplantının İzmir turizmi için önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydeden İşler, toplantıyla birlikte bir yol harştasının da çıkacağını umduğunu söyledi.

YOL HARİTASI OLUŞTURULUYOR

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, sezon geçmeden nasıl bir tanıtım yapılacağına dair İZTAV'da hazırlık yapıldığını belirtti. Bir ajansla çalışma ihtiyacının doğduğunu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi hocalarının kendilerine bir yol haritası oluşturduğunu kaydeden Demirtaş, bütçe konusunda ise sıkıntı olmadığını açıkladı.

''KRUVAZİYER TURİSTİNİN AYAKBASTI PARASINI BİZ ÖDEYELİM''

Uçaklara sağlanan desteğin kruvaziyer gemilerine de sağlanması gerektiğini söyleyen Ekrem Demirtaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile kruvaziyer yolcularının ayakbastı paralarının ödenmesi konusunu görüştüklerini kaydetti. Demirtaş, ''Bize izin verin tekrar ayakbastı paralarını ödeyelim. Acaba ‘6 bin dolar verir misiniz’ dedik. O konuda henüz cevap gelmedi. Ama meclis toplantımızda ayakbastı paralarını ödeme kararının çıkacağını sanıyorum.'' dedi.

Otelcilerin çeşitli kampanyalar yaparak turisti çekebileceğine dikkat çeken Demirtaş, ''Mesela turiste, '4 gün kal, 1 günü İzmirli otelciden olsun' diyebiliyor musunuz? dedi.

BAHATTİN YÜCEL: İŞİMİZ ÇOK ZOR

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel ise, turizmdeki sorunları turizmcilerin çözemeyeceğini belirtti. Şu anda hedef pazarlarda Türkiye'nin bir savaş ülkesi görüntüsü çizdiğini ifade eden Yücel, müşltesi sorununa ve Kilis'e düşen bombalara dikkat çekti. Sorunun otellerin veya lokantaların indirim yapmasıyla çözülemeyeciğini kaydeden Yücel, Türkiye'nin 2020'ye kadar sürecek bir fırtınadan geçtiğini savundu.



Bu Haber 10.05.2016 - 10:06:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.