İzmirli turizmciler SunExpress yetkilileriyle bir araya geldi

İzmirli turizmciler SunExpress yetkilileriyle bir araya geldi
Ege turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyeleri, SunExpress Türkiye Satış Müdürü Ece Şenev ve İzmirli diğer önemli turizmciler, turizm yaz sezonu öncesi İzmir turizmiyle ilgili değerlendirme yapmak üzere Kuşadası Pine Bay Otel’de düzenlenen toplantıya katıldılar. Toplantı öncesi Ece Şenev, SunExpress çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.


Toplantının gündemini ise İzmir turizmi konusunda atılması gereken adımlar oldu. Toplantıda ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tercan ve Sadun Alp, İzmir’in turizm geleceği ile ilgili yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundular.  Bülent Tercan, İzmir’i tüm turistik bölgeleriyle bir bütün olarak görmeleri gerektiğini söyledi. Tercan, ayrıca İzmir’in tanıtımı konusunda Bergama ve Efes’in önemine dikkat çekerek, yurt dışından gazeteci ve tur operatörlerinin getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Düşüncelerini dile getirmek üzere konuşma yapan ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Sadun Alp ise,  İzmir için Avusturya pazarının önemine dikkat çekti.  Öte yandan toplantıda, İzmir turizm bölgelerini, otelcileri ve SunExpress tur operatörlerinden oluşan komiteler kurulması gerektiği önerisi getirildi. Yapılacak çalışmalarla ilgili olarak ETİK ve SunExpress, İzmir turizmini geliştirmeye yönelik işbirliği yapma kararı aldı.

İZMİR’İ BİR BÜTÜN OLARAK GÖRMELİYİZ

Toplantıda, İzmir’in tanıtımıyla ilgili olarak İzmir turizm bölgelerini, otelcileri ve SunExpress tur operatörlerinden oluşan komiteler kurulması gerektiği önerisi getirildi. Turizm anlamında İzmir’in yurt dışı ülkelerine nasıl pazarlanması gerektiği ile ilgili oluşturulacak komitenin önemine değinen Bülent Tercan, “İzmir’i merkeziyle birlikte tüm turistik bölgeleri bir görüyoruz.  Diyelim ki, Danimarka’dan gelen yabancı ziyaretçileri Çeşme’de ağırladık.  Çeşme’yi gezdirdikten sonra kendilerini Kuşadası’na getirebiliriz. Böylece, gelen turist sadece tek bir bölge gezmiş olmayacak, aynı zamanda İzmir’in diğer önemi turizm bölgelerini de ziyaret etmiş olacak” dedi.  

YURT DIŞINDAN GAZETECİLERİ VE TUR OPERATÖRLERİNİ GETİRELİM

Turizmin önde gelenleri olarak turizm sezonu öncesi gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Bülent Tercan, ayrıca İzmir’in tanıtımı noktasında yurt dışından gazeteci ve tur operatörlerinin getirilmesi gerektiğini işaret ederek,  “Öncelikle biz, otelciler ve konaklama tesisleri olarak eksik olduğumuz pazarlarda birlikteliği sağlamak için her şeyi yapmaya hazırız. Yurt dışından çalışmalarımızı duyurabilecek turizm gazetecilerini ve tur operatörlerini getirelim ve sezon başı gerekli çalışmaları yapalım. Kendilerini de turizmciler olarak biz misafir edelim. İzmir’i tanıtmak için İzmir şehir otelcileri de hazır. Onlar da bu misafirleri ağırlamaya hazır” açıklamalarında bulundu.

EFES VE BERGAMA’YA VURGU YAPALIM

Ayrıca, İzmir tanıtımı için Efes ve Bergama’nın önemine dikkat çeken Tercan,  “Efes, şu anda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alıyor. Bergama ise UNESCO Dünya Miras listesine girdi. Bu iki güzide turizm bölgemiz için vurgu yapmalıyız, tanıtımları için atağa kalkmalıyız” ifadesini kullandı.

İZMİR, AVUSTURYA PAZARI’NA ODAKLANMALI

ETİK Yönetim Kurlu Üyesi Sadun Alp, ise Avusturya pazarının önemine dikkat çekti. Sadun Alp, Avusturya pazarının İzmir açısından istenilen noktada olmadığını dile getirerek, Avusturyalı turistlerin gelir düzeyinin oldukça yüksek olduğunu ve İzmir’in ekonomisine büyük katkılar yapacağını söyledi. Alp, ayrıca toplantı gündemine yer alan komitelerin kurulmasına yönelik yapılacak çalışmalara tur operatörlerinin de dahil edilmesi gerektiğini savunarak,“İzmir’e gelen Avusturyalı sayısı hiç yok denecek kadar az. Tur operatörleriyle bizler çalışıyoruz. Fakat, kendilerinin Avusturya Bölgesi’ne etkileri yok. Avusturya pazarı maalesef İzmir’i satmıyor, tanıtamıyor. Avusturya pazarı çok önemli. Antalya’ya baktığımızda ise Avusturya pazarının çok iyi bir konumda olduğunu görüyorsunuz. Avusturya çok küçük bir ülke olmasına karşın, Avusturya’dan dış ülkelere seyahat edenlerin sayısı çok ciddi bir orana sahip. Müşteri gözüyle baktığımızda ise oldukça iyi durumdalar. Kendileri, para harcayabilen, gelir düzeyleri yüksek olan insanlar. Avusturya’dan gelen misafirleri şahsım adına Sürmeli Efes Oteli Genel Müdürü olarak ağırlayabilirim. Yeter ki gelsinler, görsünler ve bölgemizi gezsinler. Ürünlerimizi görmeleri ve Ürünlerimizin ön plana çıkması lazım. Kuracağımız komitelere tur operatörleri de dahil edilirse çok seviniriz” dedi.

SUNEXPRESS İZMİR’İ TURİZM ALANINDA GELİŞTİRDİ

Bülent Tercan, İzmir turizmine yaptığı katkılardan ötürü SunExpress’e teşekkürlerini sundu. SunExpress’in İzmirli turizmcilerle her zaman işbirliği içerisinde olduğunu ifade eden Tercan, gerçekleştirilen toplantının ETİK ve SunExpress’le arasında yapılan işbirliğini geleceğe taşımak adına önemli bir yere ait olduğunu söyledi. Sadun Alp ise Kuşadası’nda Alman turist sayısının artması noktasında SunExpress’in büyük katkıları olduğunu ifade ederek, SunExpress’e teşekkürlerini sundu.

ETİK, BİZLERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

SunExpress Türkiye Satış Müdürü Ece Şenev, gerçekleştirilen toplantının çok yararlı geçtiğini ifade ederek, toplantının ülke ve İzmir turizmi adına önemli bir adım atıldığını ifade etti. ETİK’in her zaman kendilerine destek verdiğini hatırlatan Ece Şenev, ayrıca tüm ETİK Yönetim Kurulu Üyeleri’ne toplantıya katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.
Toplantı sonrasında Bülent Tercan, ETİK adına Ece Şenev’e plaket ve çiçek takdim etti. Öye yandan gerçekleştirilen toplantının ikinci bölümümün Mart ayı içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi. 


Bu Haber 27.02.2015 - 09:55:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.