İzmirli otelcinin hayalet gemi isyanı

İzmirli otelcinin hayalet gemi isyanı
Fırtına nedeniyle sürüklenerek Mordoğan'da iskeleye çarpan geminin yakınındaki otel işletmecisi, gemi yüzünden otele ait iskelenin parçalandığını ve 30-40 bin lira zararının olduğunu belirterek geminin otelinin önünden alınmasını istedi. İzmir Liman Başkanlığı ise, geminin fırtınanın ardından sahibi tarafından kurtarılacağını açıkladı.

 
Çandarlı'da demirli bulunduğu limandan mürettebatsız olarak sürüklenerek 35 mil mesafedeki Mordoğan kıyılarında karaya oturan "hayalet gemi" Gofer B'nin, hava koşullarının düzelmesinden sonra sahibi tarafından kurtarılacağı öğrenildi. İzmir Liman Başkanlığı, Gofer B'nin üzerinde Aliağa İcra Müdürlüğü tarafından haciz kararı bulunduğunu, yedieminiyle görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Geminin nereye çekileceği konusunun henüz netleşmediği ancak daha önce demirli olduğu Nemrut Körfezi'ne taşınması konusunun değerlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, geminin mevcut durumunun can ve mal emniyetini tehdit etmediği, çevre kirliliği riskinin de bulunmadığı bildirildi. Karaburun Kaymakamı Engin Yalçın, "Kuru yük gemisi olduğu için herhangi bir tehlike yok. Yüzer pozisyondaki gemi icralık olduğu için seferden men edilmiş. Prosüdür gereği sahibine ulaşılmaya çalışılıyor. Sahibi kendi imkanlarıyla kaldıracak" dedi.
 
"ÇEKİN BU GEMİYİ"
 
İzmir Ticaret Odası Emlak Gayrimenkul Söktürü Meclis Üyesi Coşkun Beşok, eski adı Aras Otel olan Grand Seal'ın önündeki iskeleye çarpan yük gemisinin bir an önce alınmasını istediğini belirtti. "Gofer B" isimli geminin otele ait olan iskeleyi parçaladığını ve maddi zaranının 40 ile 50 bin TL arasında olduğunu belirten Coşkun, "Sahil güvenlik yetkilileri ile görüştüm, gemi hacizli olduğu için sahiplerinin bile gelmediğini belirttiler. Bizim zararımız ne olacak, bu gemi ne kadar süre burada kalacak? Bir iki aya kadar sezon açılışı yapacağız, o kadar yatırım yaptık, gemi burada kalırsa işlerimiz bozulur" dedi. Beşok, "Mordoğan bu kazadan ucuz kurtuldu. Şiddetli fırtına nedeniyle 11 tekne daha zarar gördü. Ancak bizim için asıl önemli olan bir an önce bu yük gemisinin buradan alınarak geldiği yere geri götürülmesi" diye konuştu. (Fatih Şendil/ Cem Liman-Yeni Asır)
 
 


Bu Haber 14.02.2015 - 14:32:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.