İzmir CVB'den sosyal pazarlama kampanyası

İzmir CVB'den sosyal pazarlama kampanyası
İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, "Meetin Izmir" başlıklı yeni bir sosyal pazarlama kampanyası başlattı.


İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB) Pazarlama ve Dış İlişkiler Yöneticisi Kerim Güleç, Türkiye’nin neredeyse tüm M.I.C.E. Sektörü’nün konuşmaya başladığı bu ilginç ve etkili pazarlama kampanyasına ilişkin görüşlerini ve gelişmeleri bizimle paylaştı:

“İzmir’de daha fazla uluslararası toplantı, teşvik seyahati, kongre ve etkinlik düzenlenmesine daha maliyet-efektif ancak daha etkili bir biçimde aracılık etmek için Linkedin odaklı bir sosyal medya stratejisi geliştirdik ve planımızı yavaş yavaş uygulamaya başladık.

7 Temmuz 2014 günü itibariyle, Linkedin üzerinde paylaştığımız “Meetin Izmir: The M.I.C.E. 2.0 Social Marketing Campaign” başlıklı gönderi, yaklaşık 2.5 ay gibi kısa bir süre içerisinde, 1500’ü aşkın takipçiye ulaştı. Kimler mi takip ediyor dersiniz? ICCA Yön. Krl. Bşk. Adayı Sn. Handan Boyce’den tutun da Hollanda’nın M.I.C.E. yüzü olan “Mister Holland”a kadar uzanan geniş bir yelpazeye ulaştık. Özellikle; Destinasyon Pazarlama Guruları, Avrupalı Destinasyon Pazarlama Örgütleri, Sosyal Medya Uzmanları ve de toplantı ve etkinlik planlayıcıları ile organizatörleri bu paylaşımı çok samimi ve bir o kadar da orijinal buluyorlar.

Linkedin’de nabız tutmaya başlayan bu gönderimiz aracılığıyla Partnerimiz olan konaklama ve toplantı tesislerine ilişkin bilgi ve teklif talepleri almaya başladık. Linkedin’i alışılmışın dışında kullanmaya başladığımız gibi bir de çapraz sosyal medya entegrasyonu ve otomasyonu üzerine bir “deney” başlattık. www.MeetinIzmir.net adresinde yer alan gönderimizi takip etmeye başlayan tüm profesyoneller 5 dakikalık bir gecikmeyle Facebook ve Twitter hesaplarımızdan duyurulmaktadır.

Esas hedef kitlemiz olan toplantı ve etkinlik planlayıcılarına ve organizatörlerine yönelik özel bir kampanya günlüğü de oluşturmaktayız. Bu blog üzerinden; çekiliş kampanyaları düzenlemeyi, tatil paketleri dağıtmayı ve de inceleme gezilerine katılmak isteyecek olanların İzmir CVB’ye başvuru yapmalarını sağlayacağız.

İzmir CVB olarak, İzmir’de daha fazla uluslararası toplantı ve etkinlik düzenlenmesini arzu eden ilgililerin #izmircvb, #meetinizmir ve #themicebooklet etiketlerini kullanarak kampanyamıza destek vermelerini rica ederiz.“


Bu Haber 29.09.2014 - 10:20:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.