İzmir Adnan Menderes’ten British Airways’ın Londra uçuşları başladı

İzmir Adnan Menderes’ten British Airways’ın Londra uçuşları başladı
İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İngiltere merkezli hava yolu şirketi British Airways tarafından Londra Heathrow Havalimanı’ndan düzenlenen uçuşlara ev sahipliği yapmaya başladı.

 
TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Londra Heathrow Havalimanı arasında İngiltere merkezli hava yolu şirketi British Airways’in düzenlediği karşılıklı direkt uçuşlar başladı. British Airways’in Londra Heathrow’dan 7 Mayıs Cumartesi günü saat 13:45’te Airbus A320 ile Adnan Menderes’e ilk uçuşuyla gelen 166 yolcusu ve uçuş ekibi çiçeklerle karşılandı. TAV Ege ve British Airways yetkilileriyle birlikte kutlama kokteyline katıldılar.

 
TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı “Adnan Menderes Havalimanı, ülkenin en önemli turizm ve ticaret kentlerinden olan İzmir’in dışarıya açılan kapısı. Havalimanımızdan yurt içi ve yurt dışında direkt uçuş sayısının artırılması için yoğun şekilde tanıtım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda, beş yıl aradan sonra yeniden uçuş ağımıza katılan British Airways’in Londra Heathrow uçuşlarına başlamasından mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
British Airways, 7 Mayıs-29 Ekim 2016 tarihleri arasında Londra Heathrow’dan cumartesi günleri karşılıklı direkt uçuşlar düzenleyecek.
 
Adnan Menderes Havalimanı iç ve dış hatlarda toplam 50 hava yolu şirketiyle 28 ülkede 92 destinasyona uçuş gerçekleşiyor. Havalimanı 2015 yılında 12,1 milyon yolcuya hizmet sunarken yaklaşık 80 bin uçuşa ev sahipliği yaptı.



Bu Haber 07.05.2016 - 18:16:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.