ITB Berlin katılımcılarına kötü haber: Havalimanlarında grev var

ITB Berlin katılımcılarına kötü haber: Havalimanlarında grev var
Dünyanın en büyük turizm fuarlarından birine ev sahipliği yapan Berlin’in havalimanlarında başlayan grev, on binlerce fuar katılımcısını zora soktu.


TurizmGüncel - Dış Haberler



Yer hizmetleri çalışanlarının sendikası Verdi’nin başlattığı 25 saatlik grev, Berlin kalkışlı ve inişli pek çok uçuşun iptal edilmesine neden oldu.
 
Ücretler konusundaki anlaşmazlık sonrasında başlayan grevin, Berlin’in Tegel ve Schoenefeld havalimanlarındaki neredeyse bütün uçuşları etkilediği belirtiliyor. 

PEK ÇOK KİŞİ HAFTASONUNU BERLİN'DE GEÇİRECEK

Grev kararının alınmasının ardından haftasonuna dönük biletlerin tamamının kısa sürede satıldığını, çok sayıda kişinin haftasonu Berlin’de geçirmek zorunda kaldığı ifade ediliyor. 
 
Havalimanı yetkilileri, haftasonu boyunca iptaller ve rötarlar yaşanabileceği konusunda yolcuları uyarıyor. 
 
Verdi saat başı ücretlerde 1 euroluk artış ya da 12 ay boyunca yüzde 9’luk artış talep ederken; işverenler önümüzdeki  3 yıla yayılmak üzere yüzde 8’lik ücret artışı teklif ediyor ve pazarlık etmeyi reddediyor. 

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 99'SU GREVE EVET DEDİ
 
Geçtiğimiz hafta yapılan oylamaya katılan yer hizmetleri çalışanlarının yüzde 99’una yakını grev kararını destekledi. Hafta boyunca Almanya’nın çeşitli havalimanlarında uyarı grevlerine çıkan çalışanlar, eylemlerini ITB Fuarı’nın gerçekleştiği dönemde yoğunlaştırmaya karar verdi. 
 
Grev, easyJet, Ryanair, British Airways, Lufthansa/Eurowings ve Air Berlin’in de aralarında bulunduğu pek çok hava yolu şirketinin uçuşlarını etkliyor. 



Bu Haber 10.03.2017 - 16:15:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.