İtalyan kruvaziyer devi İsrail'den çıktı, İstanbul'u ana liman yaptı

İtalyan kruvaziyer devi İsrail'den çıktı, İstanbul'u ana liman yaptı
İtalyan kruvaziyer şirketi Costa, İsrail'in Hafya limanından düzenlediği turları İstanbul'a kaydırdı. Yılda 2 milyon yolcu taşıyan şirket, İstanbul'u ana liman haline getirdi.


Bu arada 14 cruise gemisinden biri olan "Costa Classica" adlı dev yolcu gemisi önümüzdeki Temmuz ayından itibaren İstanbul’a gelecek ve seferlerine buradan başlayacak. Bir gemisinin ana limanı olarak İstanbul’u ilan eden Costa şirketinin Türkiye Genel Müdürü Saltuk Kocabaş, "Bugüne kadar cruise şirketleri Türk limanlarını sadece durak olarak kullanıyordu. İlk defa cruise seyahati Türkiye’den başlamış olacak, binlerce zengin cruise yolcularının İstanbul’da buluşması, Türk Turizmine inanılmaz bir katkı sağlayacak. Gemilerin İstanbul’da 1 gece 2 gün kalacak olması yolcuların İstanbul’da geçireceği zaman ve döviz anlamına geliyor" dedi.

İSRAİL’E GİDEN GEMİLER ROTASINI İSTANBUL’A ÇEVİRDİ

Her biri 500 milyon Euro ile 750 Milyon Euro arasında değişen 14 lüks cruise gemisiyle hizmet veren Costa, yılda 2 milyona yakın turisti taşıyor. Şirket İsrail’in Hayfa kentine düzenlediği turları durdurdu, Hayfa yerine İstanbul alındı. Şirket İsrail’in Hayfa kentinden düzenlediği turları durdurdu, firmaya ait 4 Cruise gemisi, Hayfa yerine turlarına İstanbul’dan başlayacak.

İSTANBUL ANA LİMAN OLDU

Costa firmasının 14 cruise gemisinden biri olan "Costa Classica" adlı dev yolcu gemisinin de önümüzdeki Temmuz ayından itibaren İstanbul’a geleceği ve seferlerine İstanbul’dan başlayacağı belirtildi. Böylece tüm dünyanın zengin Cruise turisti, İstanbul’a gelerek seferlere İstanbul’dan katılacak. Türk personelin de görev yapacağı "Costa Classica" da, Türk usulü kahvaltı ve rakı da ikram edilecek.

"HER SEFERDE ZENGİN 3 BİN 500 YOLCU İSTANBUL BULUŞACAK"

Costa şirketinin Türkiye Genel Müdürü Saltuk Kocabaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şirketimiz önümüzdeki Temmuz ayından itibaren bir gemisinin ana limanı olarak İstanbul’u belirledi. Geminin düzenleyeceği seferler Temmuz ayından başlayarak dünya sezonu boyunca devam edecek. Daha önce hiçbir cruise firması bunu yapmadı. Türk limanları her zaman bir durak olarak kullanıldı. İstanbul’dan başlayacak seferlere katılmak için Türkiye’ye gelecek olan cruise yolcularının İstanbul’da buluşması Türk turizmine inanılmaz bir katkı sağlayacak. Geminin sefer başında bir gece iki gün İstanbul’da kalacak olması yolcuların İstanbul’da geçireceği zaman ve döviz anlamına geliyor" dedi.

"3 GÜNDEN 121 GÜNE KADAR SÜREN TURLAR VAR"

Türkiye’de yapılan hesaplamalara göre yılda 60-65 bin yolcunun cruise seyahatine çıktığını söyleyen Saltuk Kocabaş, "Hedefimiz bu rakamı 80-100 bin kişiye çıkarmak. cruise seyahatleri sanıldığı kadar pahalı değil. 5 yıldızlı bir tatil köyünde bir haftada harcayacağınız parayla hem tatil yapıp hem de 3-4 ülke görülebilir. 3 gün ile 121 gün arasında değişen sürelerde yapılan Cruize seyahatlerinden biri seçilebilir.

"GEMİLER ÇOK BÜYÜK LİMANLAR KÜÇÜK"

Cruise seyahatlerinde kullanılan gemilerin ortalama 300 metre olduğunu söyleyen Saltuk Kocabaş, "Buradaki en büyük problem gemilerin çok büyük olması. Bu nedenle şu anda kullanılan Salıpazarı limanı yetersiz kalıyor. Yolcuların İstanbul’a geldiklerinde gemiden inerken karşılaştıkları liman yetersizliği Türkiye’nin imajına yakışmıyor. Türkiye’nin her geçen gün artan Turizm potansiyeli karşısında bu liman artık ihtiyaca cevap vermiyor. Hazırlanan projeler var ancak yapım aşamasına geçmiş bir proje şu an bulunmuyor" dedi.

Costa cruize şirketinin İtalya’nın Savona kentinde bulunan ana liman terminal binasının günde 12-15 bin yolcuya hizmet verebildiğini söyleyen Saltuk Kocabaş "Başta İstanbul olmak üzere İzmir, Kuşadası gibi turistlik yerlere pasaport ve gümrük işlemlerinin hızla yapıldığı bu tarz limanlar yapılıp, var olan turizm potansiyeli ortaya çıkarılabilir" dedi. Haberin devamı


Bu Haber 29.09.2014 - 09:37:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.