İtalyan hava yolu şirketi 10 yılda ikinci kez iflasını istedi

İtalyan hava yolu şirketi 10 yılda ikinci kez iflasını istedi
Uzun süredir mali kriz yaşayan İtalyan hava yolu şirketi Alitalia, 10 yılda ikinci defa iflasını açıkladı ve hükümetten kayyum atanması talebinde bulundu.



Yüzde 51'i İtalyan CAI, yüzde 49’u ise Birleşik Arap Emirlikleri şirketi Etihad Hava Yolları’na ait olan Alitalia’nın yönetim kurulu, dün yaptıkları toplantıda iflas kararı aldı.

ÇALIŞANLAR YENİDEN YAPILANDIRMA PLANINI REDDETTİ

Habertürk'te yer alan habere göre, işçi sendikasının 1600 çalışanın işten çıkarılmasına karşı başlattığı grev nedeniyle büyük mali kayıp yaşayan ve 2 milyar euroluk yeniden yapılandırma planı çalışanlar tarafından reddedilen Alitalia’nın hissedarları, hükümetten kayyum talebinde bulunma konusunda anlaştı.

2014'TE İFLASIN EŞİĞİNDEN DÖNMÜŞTÜ

2008'de iflas eden Alitalia, 2014'te de iflasın eşiğine gelmiş ve hükümetin desteğiyle hisselerinin yüzde 49'u Etihad'a satılmıştı. Şirketin hükümetten son 10 yılda 7 milyar euroyu aşkın destek almasına karşın zararlarını karşılayamadığı belirtiliyor.

KAYYUM ATANDI

Hükümet de dün gece Alitalia’ya kayyum atanmasına ve 6 ay süreyle 600 milyon euro kredi verilmesine karar verdi. Hükümet tarafından atanacak kayyum, 6 ay içinde şirketin yeniden yapılandırılmasına, satışına ya da kapatılmasına karar verebilir. Ancak Alitalia'yı alacak bir müşteri bulmanın zor olacağı belirtiliyor.

UÇUŞLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

Şirketten yapılan açıklamada iflas kararına rağmen planlanan uçuşlarda bir değişiklik olmayacağı kaydedildi. Ryanair ve EasyJet gibi rakipleri karşısında gerileyen Alitalia, 94 noktaya haftada 4200 uçuş gerçekleştiriyor.

Uzun yıllardır Türkiye’ye uçan İtalyan hava yolu Alitalia, uçuşlarını 1 Aralık 2016 itibarıyla durdurmuştu.


Bu Haber 03.05.2017 - 09:51:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.