İsviçreli tur operatörleri Marmaris'te

İsviçreli tur operatörleri Marmaris'te
Turizmin gözde merkezlerinden Muğla'nın Marmaris ilçesi, dış pazardaki payını arttırmak için İsviçreli tur operatörleriyle bir araya geldi. Turizmciler, doğa tutkunu İsviçreli turistleri Marmaris'e çekmenin yollarını arıyor.


Hürriyet Gazetesi'nden Doğuş Esat Berme'nin haberine göre, Marmaris Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen toplantıda konuşan Marmaris Beldiye Başkanı Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, 2014 Şubat ayından itibaren İsviçreli operatörlerle görüştüklerini, bugün de Marmaris'te bir toplantı düzenlediklerini söyledi. İsviçreli turist profiline bakıldığında Marmaris ve çevresinin tatile çıkan İsviçreli turistler için çok büyük önem taşıdığını belirten Kirt, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Uzun zamandır yeni pazarlara açılmak için çalışmalara devam ediyoruz. İsviçre pazarı ile de uzun zamandır görüşmelerimiz devam ediyor. Bugün burada üçüncü kez bir araya geldik. Toplantılar sonucunda İsviçre pazarının Marmaris'e ilgisi olduğunu gördük. Sunexpress Hava Yolları da bu çalışmaya destek vererek 25 Eylül'den itibaren Zürih'ten Dalaman'a uçak seferi koydu. Bu seferlerin 2016 yılında kış aylarında da sürmesini sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

'KIŞ AYLARINDA SEYAHAT EDEN İSVİÇRELİ TURİSTLERİ MARMARİS'E ÇEKECEĞİZ'
 
Türk-İsviçre Seyahat Acenteleri Birliği (TİSAB) Turizm Başkanı Ali Güney de, sadece kış aylarında 30 bin pax tur (kişi başı tur) sattıklarını belirterek, "İsviçreli turist profili doğal yaşamı seven, doğayla iç içe tatil yapan, rafting, bisiklet ve benzeri turlara rağbet gösteren bir çizgide yer alıyor" dedi.
 
Güney, "Kış aylarında 30 bin bisiklet tutkunu İsviçreli, Mayorka Adası'na tatile gidiyor. Bu neden Marmaris'e yönlendirilmesin? Her yıl 400 bin turist Türkiye'ye geliyor. Bu rakamlar arttırılamayacak rakamlar değil. Burada Marmaris'in payı da yükseltilebilir." şeklinde konuştu.
 


Bu Haber 27.05.2015 - 10:09:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.