İşte Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinden ayrıntılar

İşte Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinden ayrıntılar
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’de tanıtım alanında ‘Turizmde Markalaşma’ hedefine ilişkin stratejik bir adım olan 'Turkey:Home' kampanyasının değerlendirmesini yaptı.

İşte Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinden ayrıntılar
İşte Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinden ayrıntılar
İşte Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinden ayrıntılar
İşte Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinden ayrıntılar
İşte Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinden ayrıntılar
İşte Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinden ayrıntılar
İşte Türkiye’nin yeni tanıtım stratejisinden ayrıntılar
 
Eda Özsoy - TurizmGuncel

İstanbul Çırağan Otel’de gerçekleşen basın toplantısına başta bakanlık yetkilileri olmak üzere çok sayıda turizmci katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yurtdışında olması nedeniyle katılmadığı toplantıda bir konuşma yapan Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal şunları söyledi;

“Bakanlığın kurumsal tecrübesini kullanarak 1.5 yıldır yoğun bir çalışma içindeyiz. Ülkemizin dünya ile iletişiminde nasıl bir strateji geliştireceği yönünde çalışmalar yaptık. Dünyada yaptığımız çalışmalar eleştirilirken öncelikle bir görsel bütünlükle ilgili eleştiriler alıyorduk. Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili tüm faaliyetlerin eşgüdüm halinde yapılması gerektiği ortaya çıktı. Tanıtımda bir paradigma yaşamamız gerektiğini kararlaştırdık. Uzun soluklu sürdürülebilir sağlam tanıtımlar yapmamız gerektiğini anladık.

Bir şemsiye konsept oluşturmak istedik.

Bundan sonraki aşamalarda hem desteğinizi isteyeceğiz hem de birlikte çalışmak isteyeceğiz. Bu noktada herkesten yardım bekliyoruz.”

2014 yılında önceki yıllarda olduğu gibi klasik mecralarda yer almaya devam ettiklerini kaydeden Önal, 77 ülkede tanıtım gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Önal, sosyal mecralar ve digital kanallarda da yer aldıklarını söyledi.

Toplantıda daha sonra Türkiye’nin tanıtım filmi, katılımcılara izlettirildi. Film, “Orası sizin eviniz” sloganıyla sona erdi.

Tripadvisor Global Destinasyon Pazarlama Direktörü Chad Shiver de, Türkiye’ye yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun ise “Kendinizi hikayelerle anlatın metodu bizim için çok önemli. Masal anlatmayacağım, gerçek hikayemizi anlatacağım” diyerek sözlerine başladı. Dursun, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Avrupa’da Türkiye imajının yeni bir atakla kuvvetlendirilmesi için çalışıyoruz. 2015 yılı bizim açımızdan önemli bir yıl. Kültürel derinliğimizi anlatacak olan bir dizi etkinliklere hazırlanıyoruz Bu kampanyamıza herkesin desteği için çok teşekkürlerimi sunuyorum”

KAMPANYANIN ANA TEMASI

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgilere göre hızla artan küreselleşme ile birlikte ülkelerarası bir rekabet haline gelen turizm  dünyasında, Türkiye’nin hakettiği yeri alması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turkey:Home projesi hayata geçirildi. Bu kampanya ile birlikte, Türkiye’nin turizm alanında oluşturduğu algı ve marka imajı, son derece titizlikle hazırlanmış bir plan ile profesyonel bir ekip tarafından yönetiliyor.

Türkiye’nin uzun yıllar kullanabileceği, dünyanın her yerinde olumlu ve sıcak hisler uyandıran ve Türkiye’nin kolaylıkla sahiplenebileceği stratejik bir kavram olan “Home”, kampanyanın ana temasını oluşturuyor. Tarih boyunca onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan ve misafirperverliği ile tanınan insanların vatanı olan ülkemiz, ev ve yurt kavramları ile özdeşleştirilerek turizm dünyasında hedeflediği algıyı yaratıyor.

Turkey:Home tanıtım kampanyası, dünyanın en önemli noktalarında kullanılan gazete, dergi ve açık hava reklamları gibi geleneksel mecralara ek olarak, çok kapsamlı bir dijital ve sosyal medya kampanyasını da içeriyor.


Bu Haber 23.01.2015 - 10:18:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 23.01.2015 - 04:18

    Beklenen yapıcı Eleştiri ve KATKI: Anadolu dünya çapında kazandığı imajla Medeniyetler Köprüsü olarak sağlam temellerle tescil edilmişken, şimdi neden HOME imajı zorlanarak Kültürel birikime ciddi zararlar veriliyor? Bunun çağdaş insan zihnindeki uzantısı köprü altında yatmak mıdır acaba? Her yönden güncel algılamayı destekleyen KÖPRÜ olgusunun işlenmesinde ve acilen geriye kazanılmasında Büyük Ulusal yararlar vardır

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.