İşte seyahat sektörünün en önemli 3 yeni trendi

İşte seyahat sektörünün en önemli 3 yeni trendi
Her geçen gün değişen seyahat sektörü, yeni trendler yaratmaya devam ediyor. İşte 2016 yılında izlenmesi gereken en önemli 3 trend…


TurizmGüncel

Seyahat sektörünün uzun yıllardır gündeminde olan ve her geçen gün büyümeye devam eden 3 segment; milenyum kuşağı (millennials), baby boomers ve iş seyahatçileri, önümüzdeki yıllarda da seyahatin yıldızları olmaya devam edecek. Ancak sayıları her geçen gün artan bu seyahatçiler, alışkanlıklarını değiştirerek seyahatin sınırlarını zorlamaya başlıyor…

Konaklama sektörüne dijital çözümler sunan Fuel, 2016 Travel Trends başlıklı araştırmasında, seyahat sektörünün büyüyen 3 trendini mercek altına aldı.

İşte 2016 yılında izlenmesi gereken 3 temel seyahat trendi:

1. Bleisure

Basitçe iş ve eğlence seyahatlerinin birleşmesinden oluşan bu yeni kategori, bir süredir dünya seyahat sektörünün gündeminde. Sektörün alışkın olduğu ‘iş ve eğlencenin’ birbirinden ayrı olması artık sona eriyor.  Katı iş seyahati programlarına uyanlar hala var olsa da, her geçen gün daha fazla kişi iş seyahatleri ile eğlenceyi birleştirmeye  başlıyor. 

BridgeStreet tarafından 2014 yılında yürütülen ‘The Bleisure Report’ adlı araştırmaya göre, iş seyahatçilerinin yüzde 60’ı bleisure seyahati gerçekleştirdiklerini söylerken, yüzde 30’u ise iş seyahatlerine 1-2 gün ekleyerek tatil sürelerini uzattıklarını söylüyor. Ayrıca, araştırmaya katılanların yüzde 78’i, iş seyahatlerini eğlence ile birleştirmenin iş anlaşmalarını daha değerli kıldığını düşünürken, yüzde 60’ı, bleisure seyahatlerine 10 yıl öncekinden çok daha sıcak baktıklarını dile getiriyor.

Bleisure konseptini biraz açarsak karşımıza çok da karmaşık olmayan bir seyahat türü çıkıyor: Toplantı ve panellerden bunalan seyahatçiler; geziler, güzel yemekler ve yerel kültürü içeren aktiviteler ile seyahatlerini eğlenceli hale getirmek istiyor. Bu aslında seyahatçilerin yeni ve kişisel deneyimlere yönelmesi trendiyle son derece uyumlu bir değişim. 

2. Soft Macera

İkinci dünya savaşından sonra doğan ve baby boomer olarak adlandırılan kuşağın seyahat sektöründeki payı genişledikçe, bu gezginlerin macera anlayışı da yaygın hale gelmeye başlıyor. Araştırmalara göreü yalnızca ABD’de 75 milyon baby boomer bulunuyor. Dünya seyahat sektöründe büyük bir önem taşıyan baby boomerlar, uçaklardan atlamak ya da dağlara tırmanmak istemese de ‘soft macera’ denilen bir kategori oluşmasını sağlamış durumdalar. 
 
Soft macerayı ‘insanı evden çıkaran ancak rafting ya da skydiving gibi adrenalin dozu yüksek aktiviteleri içermeyen’ bir kategori olarak tanımlayabiliriz. Bu kategoride balık tutma, yürüyüş, bisiklet sürme, at sürme, safari, şehir turları gibi pek çok aktivite yer alıyor. Oteller, bu tür aktiviteleri ister kendi tesislerinde ister otel dışındak partnerleri aracılığıyla konuklarına sunarak, bu kategoriyi kolaylıkla çekebilme imkanına sahip olabilir.
 
3. Sağlık & Wellness

Sektör açısından yeni bir kategori olmasa da, sağlık & wellness turizminin son zamanlarda adeta patlama yaşadığını söyleyebiliriz. Bu segment, geçtiğimiz yıl yüzde 12 büyüyerek 500 milyar dolarlık bir hacme ulaştı ve büyümeye devam ediyor. 
 
Bu segmentte başarıya ulaşabilmek için sağlık ve wellness turizminin gerçekten ne anlama geldiğini iyi anlamak gerekiyor. Sağlık ve wellness seyahatçileri dediğimiz kategoriyi, kendilerini yenilemek isteyen ya da  normal şartlarda eğlence/iş tatili olacak seyahatlerini alternatif sağlık hizmetlerini bulmak için bir fırsata çevirmeyi hedefleyen gezginler oluşturuyor.  Oteller, hizmetlerini çeşitlendirerek her geçen gün büyüyen bu pazardan kolaylıkla pay sahibi olabilirler. Yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:
 
*Tesisinizde mutlaka sağlıklı yemek seçenekleri sunmalısınız. Bu hizmetler arasında taze ve yerel lezzetleri sunmak ve özel diyetlere göre servis yapabilmek mutlaka olmalı. 
 
*Tesisinizde spor salonları, yoga ve meditasyon alanları olmalı. Ayrıca, bisikletler, grup egzersizleri gibi hizmetler de sunabilirsiniz. 
 
*Otelinizin sağlıklı yüzünü, mutlaka internet siteniz ve diğer araçlar üzerinden tanıtmalısınız. 
 
 



Bu Haber 09.04.2016 - 08:09:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.