İşte Rixos otellerinin yeni CEO'su ve hedefleri

İşte Rixos otellerinin yeni CEO'su ve hedefleri
Rixos oteller grubuna geçtiğimiz kasım ayında katılan yeni şirketin yeni CEO'su Bugra Berberoğlu, ilk kez TurizmGüncel’e konuştu.


Eda Özsoy - TurizmGüncel - Berlin

Rixos'la ilişkisinin 10 - 15 yıl öncesine dayandığını belirten Buğra Beberoğlu, konuyu son 3 - 4 yıldır konuştuklarını ifade etti. Berberoğlu,  "En son görevim Kempinksi'de kıdemli başkan yardımcılığıydı. Kasım ayından beri Kempniskiyi bırakıp rixos'a geçtim. Bunda en büyük etkienlerden biri markayla duygu bağımızın olması. Bir türk markasını dünya otelleri arasına sokmak istiyordum. Sheraton, Kempinski gibi otelleri gördüğüm zaman 'neden bizim de otellerimiz böyle olmasın' diye düşünmüştüm. Rixos'a bunu gerçekleştirmek için geldim." dedi.

Berberoğlu, Rixos'taki hedeflerine dair ise şu açıklamayı yaptı:

ENTERNASYONEL BİR OTELİZ

"Şu anda 30 oteli alıp, bunu bir dünya markası haline getirmek, markayı daha büyük yerlere taşımak istiyorum. Bir duygu bağı var. Bunun için sabah akşam çalışıyoruz. Yeni bir yapılanmaya gittik. Türkiye merkez ama Dubai’de bir merkez ofisimiz daha var. Şu anda Türkiye’de 11 tane otelimiz var. Agresif bir şekilde büyümek istiyoruz. Türkiye’de 13 otele kadar çıkacağız. Ortadoğu Afrika, Karayipler, Güney Amerika gibi ülke ve bölgelerde büyüyeceğiz. Dubai, hem sağlıklı bir yer olması, hem de insanların bizi gelip görebilmesi açısından sağlıklı bir yer diye düşünüyorum. Türkiye, bizim için çok önemli ama daha enternasyonel olmamız gerekiyor. Bir Alman markası olan Kempinski gibi biz de enternasyonel bir oteliz."

NEREDE OLDUĞUMUZ DEĞİL NE YAPTIĞIMIZ ÖNEMLİ

"Ben zaten Dubai’de oturmuyorum. Ayın 10 günü Antalya'dayım. Bizim nerede olmduğumuz önemli değil, ne yaptığımız önemli. İnsanlar maalesef değişik şeylere odaklanıyor. 2014 yılında Rixos 10 tane otel açtı. Maldivlerd'e otel anlaşması imzaladım. Biz işimizi yaptıktan sonra bazı insanların ne düşündüğü önemli değil. Biz kimsenin yapmadığını yapıyoruz. En yeni en heyecanlı grup biziz. Rixos'u 30 otelle aldım, daha iyi yerlere getirmek istiyoruz. Rixos, dünyanın en iyi otel şirketlerinden biri olacak. Buna inanıyorum. Etrafımda çok iyi arkadaşlarım var. Heyecanlıyım ve yapmak istiyorum."


Bu Haber 05.03.2015 - 17:40:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cemal Dilmen Antalya eski il turizm Müdürü 17.03.2015 - 12:30

    Sevgili Buğra kardeşim Antalya eski il turizm müdürü ve turizm duayeni baba dostun olarak sana başarılar diliyorum.

  • Hakan ARSLANOĞLU 06.03.2015 - 01:20

    Bizim jenerasyonun en kreatif, yenilikçi maestrosu Cem UZAN yorulmak ve şikayet nedir bilmeyen üstat Erkan YILDIRIM ile Buğra BERBEROĞLUnun birlikteliği olağanüstü sesler getirecektir. Kenileri, firmaları ve ülke adına başarılarının sonsuz olmasını diliyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.