İşte Mısır'ın 2015'te ağırlamayı hedeflediği turist sayısı

İşte Mısır'ın 2015'te ağırlamayı hedeflediği turist sayısı
Mısır'ın Türkiye Turizm Konsolosu Ahmet Ali İsmal, ülkesinin 2015 yılına ait turizm hedefleri ile ilgili TurizmGüncel'e bilgi verdi.


Savaş Daş - TurizmGüncel

2015'in Mısır için turizm yılı olacağını söyleyen Ahmet Ali İsmail, hedeflerinin 2010 yılındaki ziyaretçi seviyesine ulaşmak olduğunu ifade etti. 2010 yılında 15 milyon turist ağırladıklarını kaydeden İsmail, aynı zamanda Türkiye'den aldıkları ziyaretçi sayısını da artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

TÜRKİYE İLE MISIR ARASINDA HAFTADA 47 UÇAK SEFERİ YAPILIYOR

Mısır'la Türkiye arasındaki siyasi sorunların turizme yansımaması gerektiğini belirten Ahmet Ali İsmail, "Mısır Türklerin ikinci vatanı. Türkiye ile Mısır arasında siyasi sorunlar var ancak turizm siyasetin dışında bir şey. Türk ve Mısır halkları birbirini seviyor. Şu anda Mısır ile Türkiye arasında haftada 47 uçak seferi yapılıyor. Bu uçuşların yüzde 80'i yabancı, yüzde 20'si ise Türk yolculardan oluşuyor. Biz o uçakların yüzde 100 Türklerle dolu olmasını umut ediyoruz." dedi.

RUSLARA RUBLE İLE ÇALIŞMAYI TEKLİF ETTİK

Mısır Turizm Bakanı'nın Rusya ile olan turizm ilişkilerinde ruble kullanılmasına dair önerisi hakkında ise, İsmail, "Evet bunu önerdik. Rublenin değer kaybetmesinin ardından alım gücü gücü düşen, Rus turistin Mısır'a gitmesini teşvik etmek istiyoruz. Ayrıca Ocak sonundan nisan sonuna kadarki dönemde Rus turistten alınan vize ücretini de kaldırdık. Geçen yıl Rusya'dan 3 milyon turist aldık ve bu  sayıyı korumayı hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.

2015 HEDEFİMİZ 15 MİLYON TURİST

Şubat sonu itibariyle Avrupa dahil tüm kaynak pazarlarda büyük bir reklam kampanyası başlatacaklarını açıklayan Ali İsmail. "Bütün fuarlara katılıyoruz. Ülkelerdeki basın organlarında Mısır'ın tanıtımını yapıyoruz. Yeni sloganımız ise şu: Sihri yaşa! 2014 yılında yaklaşık 10 milyon ziyaretçi ağırladık. Ancak bu rakam Mısır için yeterli bir rakam değil. 2015 yılında bu sayıyı 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.


Bu Haber 31.01.2015 - 19:37:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.