İşte İstanbul'un en rekabetçi 20 bağımsız oteli

İşte İstanbul'un en rekabetçi 20 bağımsız oteli
Konaklama sektörü ve çevirimiçi acenta pazarına yönelik gelir yönetimi teknolojileri geliştiren OTA Expert, pazar analizi raporunun ekini yayınladı. Ekte, OTA Expert rekabetin en yoğun olduğu İstanbul şehir merkezindeki bağımsız otelleri mercek altına aldı. İkincil lokasyondaki oteller, üst-sınıf oteller ve uluslararası zincir oteller raporun ekine dahil edilmedi. Arz-talep dengesinin en aleyhte olduğu rekbetçilikleriyle ön plana çıkabilecek otellere odaklanıldı.


Listedeki oteller çevirimiçi satış kanallarındaki fiyat stratejilerinin başarılarına göre sıralandı. Rakiplerine göre tutarlı bir fiyat stratejisi izleyen bu oteller pazarın nabzını doğru tuttukları gibi aynı zamanda rakiplerine yön verdiler. Üst sınıf yada ulusarası zincir otellere gelir yönetimi için daha az kaynakları bulunan bu otellerde, çalışanların bireysel başarıları ön plana çıktı.

Gelir yönetimine başvuran bu otellerin fiyatları sezon boyunca bölgelerine olan taleple ve rakipleriyle ilintili bulundu. İstikrarlı gelir payına sahip bu oteller, daha nitelikli rakiplerden korunurken aynı zamanda diğer rakiplerinden pay edinmeyi başardılar. Liste dışındaki otellerde erken doluluk elde edilmesi yada sıkça son dakika indirimlerine başvurulması talebin bu oteller tarafından yeterince doğru kestirilmediğini gösterdi.

OTA Expert geliştirdiği akıllı-fiyat teknolojisiyle bağımsız otellerin rakiplerine göre kolayca doğru fiyatlama yapmalarına olanak tanıyor. Eniyilenen fiyat stratejisi otellerin online satış kanallarından azami faydayı elde etmelerini ve oda başı gelirlerini arttırmalarını sağlıyor. OTA Expert rakiplere göre talebin fiyat esnekliğini tahmin ederek yaptığı küçük değişikliklerle edinilen gelirde büyük fark yaratıyor.

İşte o oteller...




Bu Haber 24.12.2014 - 09:58:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.