İşte Bodrumlu turizmcilerin Booking yasağına karşı atacağı 3 adım

İşte Bodrumlu turizmcilerin Booking yasağına karşı atacağı 3 adım
Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER), turizmcilerle bir araya gelerek Booking.com’a getirilen yasak konusunda atılacak adımları tartıştı.



Bodrum Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda, Booking.com ve TÜRSAB arasında halen devam etmekte olan davanın üzerindeki yürütmeyi durdurma kararını kaldırma amaçlı nasıl bir yol haritası izleneceği konusu tartışıldı. 

BODER’in resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, toplantıda yapılan istişarelere istinaden, 3 adım ortaya çıktı:

1. BODER üyesi olan tesisler BODER’e yetki belgesi vererek, mahkemeye dernek olarak yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması için başvurabilir.

2. Her bir tesis kendi adına mahkemeye yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması için başvuru yapabilir. Bunun için derneğimiz bir dilekçe hazırlamıştır.

3. Her tesis doğrudan zararının temini için TÜRSAB’a noter aracılığı ile ihtarname çekebilir.
 



Bu Haber 05.04.2017 - 11:58:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fevzi Delibaş 05.04.2017 - 02:00

    Hukuki ve mesleki açıdan yanlış bilgi, yanlış değerlendirme ve tribünlere oynamak dediğiniz budur...Hukuk ve kanuna aykırı hareket eden bir şirketin satışlarına mahkeme tedbir koyduruyor..Boder ise hukuksuzluk devam etsin , kanunsuzluk yasa tanımazlık devam etsin mi diyor anlamadım? Kim kime tazminat davası açıyor? allah akıl fikir ve biraz da meslek hukuki bilgisi versin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.