İstanbullu otelciler 1.8 milyar dolarlık ek gelirin peşinde

İstanbullu otelciler 1.8 milyar dolarlık ek gelirin peşinde
TUROB Başkanı Timur Bayındır, THY ile aktarmalı uçuş yapan 13 milyon yolcudan 1 milyonunun İstanbul'da konaklaması durumunda 1.8 milyar dolar gelir elde edilebileceğini söyledi.


THY ile aktarmalı uçuş yapan Afrikalı yolcuların İstanbul'da 1 gece konaklayacakları bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bayındır, WTM Afrika Turizm Fuarı'nda gündeme gelen projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.

İSTANBUL'A OTEL YATIRIMI İÇİN 5.3 MİLYARLIK TEŞVİK VERİLDİ

Sabah gazetesine açıklamalarda bulunan Bayındır, bu yılın ilk üç ayında bir miktar yavaşlamakla birlikte, İstanbul'da yeni otellerin yaplmaya devem ettiğinin altını çizdi. Sadece 2013 yılında alınan teşvik belgelerine göre kente 5.3 milyar liralık otel yatırımının öngörüldüğünü kaydeden Bayındır, "Özellikle İstanbul ve Antalya'da yatırımların 5 yıldızlı otellere yönelmesi ülke turizmi açısından orta vadede büyük riskler taşıyor. Dünyada kitle turizmi yerini hızla bireysele bırakıyor. Bu nedenle yatırımlar, dünyadaki örnekleri gibi daha çok küçük ölçekli otellere yayılmalı." dedi.

ÖRNEKLER VAR

Tesislerde dolulukların arttırılması için bazı uygulamaların hayata geçirilebileceğine işaret eden bayındır, "Örneğin Dubai, Çin gibi ülkeler bu tür ulaşım yapan kişilere 72 saat süresi ile özel vize veriyor. Bu Singapur'da da yapılıyor. Ülkemizde de transit yolcuları teşvik etmek için benzer bir uygulama harekete geçirilmeli." şeklinde konuştu.

İSTANBUL, ANTALYA VE MUĞLA'YA SADECE RENOVASYON İÇİN TEŞVİK VERİLMELİ

İstanbul'da otellerin yoğun olduğu bölgelere yeni otel yapılmaması gerektiğini söyleyen Bayındır, konaklama sektöründe çeşitliliğin önemine dikkat çekti. Bayındır, " 2023 turizm hedeflerine ulaşmak için konaklama işletmeleri başta olmak üzere turizm altyapısını Anadolu'ya yaymalıyız. Teşvik belgelerinin Antalya, İstanbul, Muğla gibi otellerin yoğun olduğu şehirlerde yeni yatırımlara değil modernizasyon yapan otellere verilmesi sektöre daha fazla katkı sağlar." görüşünü dile getirdi.




Bu Haber 14.05.2015 - 10:30:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.