İstanbul’da turiste yüksek hesap olayları arttı, emniyet özel ekip kurdu

İstanbul’da turiste yüksek hesap olayları arttı, emniyet özel ekip kurdu
Bir yemeğe binlerce dolar kaptıran, itiraz edince de dayak yiyen turistlerin şikâyetleri üzerine, emniyet 7/24 çalışan özel ekip kurdu. Onlarca suçüstü yapıldı; 6 gece kulübü, 4 restoranın ruhsatı iptal edildi.


İstanbul’un simgelerinden Beyoğlu, son günlerde kepenk kapatan işyerlerinin yanı sıra özellikle gece kulüplerinin ‘yüksek hesap’ ve ‘dayak’ skandallarıyla da gündeme geliyor. Özellikle turistler, gece kulübü ve mağazalarda yüksek hesap geldiği, itiraz edince darp edildiklerinden yakınarak polise başvuruyor. Habertürk'ten Yusuf Doğan'ın haberine göre, “Bir yemeğe 11 bin dolarlık hesap ödemek zorunda kaldım” ya da “Taklit çantalara binlerce dolar kaptırdım” başvurularına, Beyoğlu esnafının “Hanutçular müşterilerimizi dükkândan alıp götürüyor” şikâyetleri de eklenince emniyet harekete geçti. Aralarında işletme yetkilileri ve hanutçuların da olduğu çok sayıda kişiye ‘yağma’ suçundan işlem yapıldı.
 
21 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Ancak şikâyetlerin ardı arkası kesilmedi. Geçtiğimiz haftalarda bir turistin yüksek hesap itirazı nedeniyle İstiklal Caddesi’nin ortasında dövülüp parasının alınması görüntüleri ortaya çıkınca Beyoğlu Emniyeti özel bir ekip kurdu. Asayiş Büro kadrosundaki 1 komiser ve 20 memurla kurulan sivil ekip, 7 gün 24 saat mekânları gezmeye başladı. Polis bazen sokakta yürürken, bazen de mekânlarda müşteri gibi otururken, yüksek hesaba itiraz eden turistin ayrı odaya alınarak dövüldüğünü görünce suçüstü yaptı.
 
Suçüstü yapılan hanutçu ve işletme yetkilisi 50 kişiye yine ‘yağma’ suçundan işlem yapıldı. Ancak bu kez işletmeye de “1 yıl içinde 4’üncü defa benzer işlem yapılan işletmelerin ruhsatının iptal edileceği maddesi” göz önüne alınarak ceza kesildi. En çok şikâyet alınan 6 gece kulübü ve 4 restoran ise ruhsatları iptal edilerek kapatıldı.
 
BELGESELE DE KONU OLMUŞTU

Türkiye’de başta turistik merkezlerde yaşanan dolandırıcılık olayları, 2012’de National Geographic’in ‘Dolandırıcılar Şehri’ belgeseline konu olmuştu. Belgeselde, başta Beyoğlu ve Sultanahmet olmak üzere turistik mekânlar ve gece kulüplerinde yaşanan benzer olaylar anlatılmıştı.



Bu Haber 19.09.2016 - 09:47:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.