İstanbul'da şeriat oteli açıldı, sırada Bursa ve Ankara var

İstanbul'da şeriat oteli açıldı, sırada Bursa ve Ankara var
Katarlı turizm yatırım grubu Katar Retaj, Türkiye'deki ilk otelini açtı. Otelde alkol bulunmayacağı ve şeriat kurallarına göre faaliyet göstereceği belirtildi.

 
Türkiye'de 500 milyon dolarlık otel yatırımı yapacağı belirtilen Katarlı grup, ilk yatırımını İstanbul'da faaliyete geçirdi. Şirketin Başkanvekili Bin Johar Al Mohammed, otelde alkol bulunmayacağını ve İslami kurallara göre faaliyet göstereceğini söyledi. Açılışına Başbakanlık Yatım Destek Ajansı Başkanı Başkanı İlker Aycı ve Tayyip Edoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın katıldığı açılışta konuşan Mohammed, Retaj Hotels & Hospitality şirketinin bundan sonraki hedeflerinin Bursa ve Ankara'da otel açmak olduğunu belirtti. İstanbul'daki otel için 10 yıllık leasing anlaşması yaptıklarını ve sonrasında 10 yıl olarak yenileyeceklerini söyleyen Mohammed, Türkiye'ye önümüzdeki 10 yılda 500 milyon dolarlık otel yatırımı yapacakalrını sözlerine ekledi.
 
EVLİLİK ŞARTI YOK
 
İslami kurallar gereği otelde alkol bulunmayacağına vurgu yapan Retaj Hotels&Hospıtalıty CEO’su Maagid El Saarany iş kadınları için de kadınlara özel ayrı bir kat tahsis ettiklerini söyledi. Otellerde alkol gelirinin yüzde 10’u geçemeyeceğini belirten El Saarany, “Otelde aile ortamı yaratmak istiyoruz. Çocuklar alkollü kimse ile karşılaşmayacak otelimizde” dedi. Otellerinin ağırlıklı olarak iş seyahetleri için terci edildiğini belirten El Saarany, “Otelimiz haremlik-selamlık olmayacak. Evlilik şartı aranmayacak” diye konuştu.
 
ŞERİATA UYGUN FAALİYET GÖSTERECEK
 
Otelin şeriata uygun faaliyet gösterdiğini ifade eden El Saarany “Otelde hizmet garantisi de olacak. Müşteri memnun kalmamışsa haksız alınan para haramdır. Dolayısıyla müşteri hizmetten memnun kalmadığı takdirde parasını geri ödeyeceğiz.” dedi. Retaj, 2004 yılında Doha’da satma, satın alma, leasing ve arazi yönetimi konularında çözümler sunan bir arazi iyileştirme şirketi olarak kuruldu. Grup daha çok Katar ve Körfez pazarlarında önemli bir paya sahip bulunuyor.
 
SIRADA ANKARA VE BURSA VAR
 
OTEL müşterilerinin yüzde 70’inin Avrupalı misafirlerin oluşturduğunu ifade eden El Saarany, Bursa’da yapılması planlanan otelin kiralama yolu ile yapılabileceğini belirtti. Görüşmelerin devam ettiğini söyleyen El Saarany, “Dünya çapında her yıl 2-3 otel yatırımı yapmayı planlıyoruz. Türkiye değer verdiğimiz ve bize değer verilen bir ülke. Bursa projesinin arkasından, Ankara’da bir otel yapmayı planlıyoruz. Ancak bu kadarla sınırlı kalmayacak” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’na 5 dakika mesafede yer alan Retaj Royale İstanbul’da 38’i suit olmak üzere toplam 187 odaya sahip. Otelin ‘Rimal Health Club’ sağlık merkezinde ise bir SPA yer alıyor (Hürriyet)


Bu Haber 16.03.2013 - 10:09:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • DR AHMET BAYER 18.03.2013 - 04:36

    ŞERİYAT KURALLARINI BENMİ YANLIŞ ANLIYORUM HEM ALKOL SATMAYACAĞIZ DİYORSUNUZ HEMDE ALKOL GELİRLERİN 10 UGEÇMEYECEK DİYORSUNUZ.HANGİSİ DOĞRU ????? AYNI ODADA KALMAK İÇİN EVLİLİK ŞARTI ARAMIYORMUŞSUNUZ. MEDENİ BİR YAKLAŞIM AMA ŞERİYATDA BUNA ZİNA DENİYOR.BU NE LAHANA TURŞUSU????? OTEL MÜŞTERİLERİNİN 70 YABANCI OLACAKMIŞ.YANİ NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP.....MAŞALLAH..........???????????

  • ruhi çuhadaroğlu. 17.03.2013 - 01:32

    ÇOK ŞÜKÜR,BİR BU EKSİKTİ ODA OLDU...

  • FENERLİ 17.03.2013 - 01:26

    EMRAH CANSEVER e katılıyorum. Takmışız geri fitese istikametimiz ORTAÇAĞ çakma arap vatandaşımıza hayırlı olsun::::))))))))))))

  • mehmet celik 17.03.2013 - 11:40

    türkiyenin nereye gittiği belli sonumuz hayır olsun ,kücük ve orta işletmeleri kapatır ,dergah,imamhatip,vs,ceviririz artık,seriat hotelide olması bizi cok mutlu edecek???bize ne oluyor?

  • Emrah Cansever 17.03.2013 - 10:43

    Bu olayı neden bu kadar çetrefilli hale getiriyorsunuz anlamadım. Otelin sahibi zaten şeriat kurallarına göre hizmet vereceğiz demiş. Şeriat kurallarına göre yönetilen ülkeye şeriat ülkesi, otele de şeriat oteli denir. Yok alkolü önleme, yok tercihler falan.... Bunların hepsi laf kalabalığı

  • ahmet PARK 17.03.2013 - 10:08

    Eda hanım Bence de bu başlık son derece talihsiz olmuş.Hotrec ( Avrupa Otelciler ve Restorancılar Birliği ) kapsamında özellikle kuzey avrupa ülkelerinde ki gençliğin aşırı alkol tüketiminin artık önüne geçilmesi yönünde yapmış olduğu çalışmalara bakarsak Avrupa da şeriat denilen olguya doğru kayıyor anlamı mı çıkartacağız ? Ayrıca Turizm Bakanlığı belgesi alabilmek için alkol satışı şartı da bulunmuyor.Konaklama yapacak insanların kişisel tercihleri.

  • Enver Gülçimen 16.03.2013 - 11:14

    Anladığım kadarı ile bu kavram ilk olarak bu sitede kullanılmamış. Şeriat oteli kavramı başka dillerde de kullanılıyor..... http:islamineurope.blogspot.com200807europeprospectsofshariahotels.html

  • Barış Sağlık 16.03.2013 - 10:10

    Turizm sektörü o kadar büyük bir özgüven içindeki, olup bitenlerin farkında bile değil. Bence bu başlık yanlış değil, zira ülkedeki genel dönüşümden bağımsız olarak değerlenirilemez. Kaldı ki yaşanan bu muhafazakarlaşma süreci er ya da geç turizm sektörünü de vuracaktır. Günaylı yılları mumla arayacağız diye düşünüyorum. Eğer bir işletmede şeriat kuralları uygulanıyorsa başka nasıl adlandıracaksınız?

  • Nizamettin Sen 16.03.2013 - 06:58

    Turizme yeni bir kelime kazandirdiniz (seriat oteli) anlamsiz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.