İstanbul'da dev bir arsa daha satılıyor

İstanbul'da dev bir arsa daha satılıyor
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), mülkiyeti Hazine’ye ait İstanbul Sarıyer’deki toplam 158 bin 497 metrekarelik taşınmazın özelleştirme kapsamına alınmasına karar verdi.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), mülkiyeti Hazine’ye ait İstanbul Sarıyer’deki toplam 158 bin 497 metrekarelik taşınmazın özelleştirme kapsamına alınmasına karar verdi. Poligon Tepeüstü’nün hemen karşısında bulunan ve Sabancı At Çiftliğine komşu olan arazi aynı zamanda Reşitpaşa’daki borsa binasının içinde bulunduğu arazi ile Şahintepesi olarak bilinen bölgeyi kapsıyor. 6 parsel, 158 dönümlük arsaya talip olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), teklif dosyasını verdi. Geçici teminat bedeli olarak 50 milyon lira, arsanın şartname bedeli için ise 50 bin lira ödendi.

TURİZM İMARI VAR


Bundan sonraki aşamada ÖİB teklifleri inceleyecek ve firmaları görüşmeye çağıracak. Teklif veren şirketlerle pazarlık yapan ÖİB açık arttırma da yapabilecek. 4 firmanın dosya aldığı ihalede en büyük şansın Emlak Konut’ta olduğu belirtiliyor. İstanbul’un en değerli arsalarından birine talip olduklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Emsal değeri 1 olan arsada terklerden sonra 110 bin metrekare alan kalır. Eğer arsayı alırsak çok az bir kısmını konuta bırakırız. Kalan yerler otel, apart, restoran ve ticari birim olur. Maliyetlerimizi hesapladıktan sonra projeyi ya biz tek başımıza yaparız ya da ihaleye çıkarız” dedi.

MERKEZ İLÇELERİ İNCELİYOR


Emlak Konut GYO’nun Sariyer dahil tüm arsa yatırımları için 5 milyar lira bütçe ayırdığı iddia ediliyor. Emlak Konut Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, İstanbul’un merkezi ilçelerindeki bir çok arsaya yöneldiklerini belirterek, “Halka arzdan sağladığımız geliri arsa yatırımına çevireceğiz. Sağladığımız geliri kasada tutmak yerine ortaklarımızın kazanacağı projeler yapmak istiyoruz” dedi. (Hürriyet)



Bu Haber 21.02.2014 - 09:41:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.