İstanbul Boğazı'nda 30 milyon Euro'luk reklam

İstanbul Boğazı'nda 30 milyon Euro'luk reklam
İstanbul Boğazı, 50 milyon euroluk yelkenlilere ev sahipliği yapıyor. Turkcell Platinum Bosphorus Cup, Türkiye ekonomisine 30 milyon euroluk reklam katkısı sağlayacak


Türkiye'nin önemli spor etkinlikleri arasında yer alan Turkcell Platinum Bosphorus Cup bugün başlıyor. 31 Mayıs'a kadar sürecek Doğu Akdeniz'in en büyük yelken yarışına, 6 ülkeden 70'e yakın tekne katılıyor. Yarından itibaren yaklaşık 50 milyon euroluk yelkenliler İstanbul Boğazı'nı süsleyecek.

Sabah Gazetesi, etkinliği Bosphorus Cup Kurucusu Orhan Gorbon ile konuştu.

* Bosphorus Cup Türkiye için ne anlam ifade ediyor? Spor etkinlikleri ülke ve şehir tanıtımları için büyük önem taşıyor. Birçok şehir spor etkinlikleriyle anılıyor. Biz de kendi imkânlarımızla ve markamızı yaratıp, dev bir etkinlikle hem İstanbul hem Türkiye tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz.

* Bu yıl katılım nasıl? Yaklaşık 70 civarında tekne katılıyor her sene. Bu da bine yakın yelkenci demek. Yabancı katılım da oldukça yüksek. Fransa, Rusya ve Yunanistan'dan gelen misafirlerimiz var. İstanbul Boğazı hakikaten tarif edilecek bir güzellik değil bir yelkenci için. Bir de tabi İstanbul'un tarihi yapılarının yanı sıra 3'üncü Köprü, Marmaray gibi dev projeler de tarihçesi kadar insanları heyecanlandırıyor. Bu yarışta 3'üncü Köprü'yü arka plana koyduk. Bütün tekneler görecek.

* Peki bu organizasyonun yarattığı ekonomi nedir? - İstanbul son zamanlarda turizmde çok ciddi bir kalkınma içinde. Bütün dünya İstanbul'a hayran. İstanbul'un rüzgarını da arkamıza alınca bu yarışı bütün dünyada tanınır hale getiriyoruz. Bunun ülke tanıtımı açısından oldukça büyük rakamlara ulaşan reklam değeri var. Yurtdışında yaklaşık 30 milyon euroluk televizyon reklamı değeri buluyoruz. Singapur'dan Kanada'ya kadar birçok spor programlarında Bosphorus Cup haber oluyor.



Bu Haber 29.05.2015 - 10:06:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.