İsrail-Türkiye anlaşması turizme nasıl etki eder?

İsrail-Türkiye anlaşması turizme nasıl etki eder?
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy , Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık, İsrail ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın turizme nasıl yansıyacağı konusunda değelendirmelerde bulundular.


Milliyet'ten Hanife Baş'a konuşan Ulusoy, Bayındır ve Ayık, iki ülke arasında varılan anlaşmanın turizme olumlu yansıyacağını belirtiyorlar.

ULUSOY: 2017'DE 1 MİLYON İSRAİLLİ TURİST ALIRIZ

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, ''Böylece iki ülke arasındaki turizm hareketi de geçmişe döner. Türkiye mesafe olarak İsrail’e çok yakın. En çok güney sahilleri ve İstanbul’a geliyorlardı. Geçmişte 650 bin İsrailli turist rakamına ulaşmıştık. Anlaşmanın hemen etkisi görülmez ama 2017 yılında 1 milyon turisti geçeriz.'' dedi.

AYIK: İSRAİLLİLER İÇİN GÜVENLİK HASSAS BİR KONU

İsrail pazarının 2008 yılında kesintiye uğradığını ifade eden TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise, anlaşmanın ardından pazarın kısa sürede hareketleneceğini savundu. Ayık, ''Bu hareket hızlı da olabilir. Bu yıla da olumlu etkisi olabilir. Altyapı var ama hemen etkisi olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz. En son 2008’de 650 bin İsrailli ülkemize gelmişti. Kesinti olmasaydı 1 milyon rakamını görürdük. İsrail’in nüfusu çok fazla görünmüyor ama İsrailli turist yıl içinde birkaç kez gelebiliyor. Mesafe çok yakın ve her bölgeye gidiyorlar. Yakın gelecekte bu pazarda 1 milyon turist rakamını görürüz. Ancak güvenlik İsrailli misafir için çok hassas bir konu. Buna da dikkat etmek lazım.'' şeklinde konuştu.

BAYINDIR: AYNI RAKAMLAR TEKRAR YAKALANIR

Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır ise, turizmin her zaman barış ve arkadaşlık üzerine kurulu olduğunu vurgulayarak, “İsrail’le yumuşama politikasıyla tekrar bir araya gelmek güzel. En son bu ülkeden bize 700 bine yakın turist geliyordu. Bu rakam tekrar yakalanır. Bu küçümsenecek bir rakam değil. İsrailli iyi müşteri. Bu yıl için turizme ne kadar faydalı olur tam bilemiyoruz. Ama gelecek yıl için iyi sonuçlar bekliyoruz. Güney’i de, İstanbul’u da tercih ediyorlar. Burada akrabaları da var. Aile ziyaretleri için gelenler oluyor. Mesafe yakın ilk tercihleri Türkiye olur” değerlendirmesini yaptı.


Bu Haber 28.06.2016 - 10:01:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.