İsrail, Rus turist için verdiği charter desteğini uzatıyor

İsrail, Rus turist için verdiği charter desteğini uzatıyor
İsrail Turizm Bakanlığı'nın daha fazla Rus turist almak için ülkeye turist getiren tur operatörlerine verdiği charter desteğini uzatacağı açıklandı.



TurizmGüncel - Dış Haberler

2017'nin sonları ya da 2018'in başlarında Eilat Havalimanı yakınlarına yapılan Ramon Havalimanı'nı açmaya hazırlanan İsrail, artan kapasiteyle Rusya'dan daha fazla turist almayı hedefliyor.

Geçtiğimiz sezon Eilat Havalimanı'na getirilen her yolcu için 45 euro sübvansiyon uygulayan İsrail, söz konusu uygulamayı 10 Nisan'a kadar uzattı. Dahası, 2017-2018 sezonunda da söz konusu desteğe devam edeceğini açıklayan İsrail, destekten yararlanmak isteyenlerin başvuru yapabileceğini açıkladı. Yeni sübvansiyon dönemi, 2017 Mart-2018 Mart dönemini kapsayacak.

İsrail charter destek programını Ovda Havalimanı için de uygulayacak. Geçen yıl charter uçuşlara açılan Ovda Havalimanı'nın iyi bir performans gösterdiği belirtilirken, 2 Ekim 2016-17 Mart 2017 arasındaki kış sezonunda bu havalimanına gele yolcu sayısının yüzde 82 oranında arttığı kaydedildi. Kış sezonunda 23 bin Rus turistin Ovda Havalimanı'ndan İsrail'e giriş yaptığı açıklanırken, söz konusu rakamın geçen yılki rakamdan yüzde 127 daha fazla olduğuna dikkat çekildi.

2015-2016 sezonunda 45-50 bin Rus turistin Eilat Havalimanı üzerinden İsrail'e giriş yaptığı belirtilirken, bunun yaklaşık 20 bininin sübvansiyon sayesinde gerçekleştiği kaydedildi. Şu anda, CSTravelGroup, CoralTravel, Biblio Globus ve St. Petersburg merkezli Matreshka Tour'un programdan yararlanan tur operatörleri olduğu da verilen bilgiler arasında.


Bu Haber 04.04.2017 - 11:16:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.