İspanya'dan yeni rekor: İşte ülkenin sekiz aydaki toplam turist sayısı

İspanya'dan yeni rekor: İşte ülkenin sekiz aydaki toplam turist sayısı
İspanya'nın, ağustos ayında ve yılın sekiz aylık diliminde ağırladığı toplam turist sayısı açıklandı.


TurizmGüncel


Ağustos ayında ziyaretçi sayısını yüzde 8,8 oranında arttıran İspanya, bir aylık periyotta toplam 9,1 milyon turiste ev sahipliği yaptı. Ağustos ayında İspanya'ya sadece İngiltere'den 2 milyon 136 bin ziyaretçi gelirken, Fransa'da 1 milyon 981 bin, Almanya'dan 1 milyon 290 bin ve İtalya'dan 652 bin kişi ülkeyi ziyaret etti.

AĞUSTOSTA RUSYA VE İRLANDA HARİÇ TÜM ANA PAZARLARDA ARTIŞ

Geçtiğimiz yıl Rusya pazarında büyük bir çıkış yakalayan İspanya, bu ülkeden ziyaretçi kaybetmeye devam ediyor. Ağustosta İspanya'ya giden Rusya vatandaşı sayısı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,6 oranında azalarak 260 bine geriledi. Ağustos ayında İspanya, Rusya ve İrlanda dışındaki tüm kaynak pazarlarda önemli artşlar kaydetti.



İSPANYA'NIN LİDER KAYNAK PAZARI İNGİLTERE

Yılın sekiz aylık dilimine ait rakamlar incelendiğinde ise, ispanya'nın ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 oranında artarak 45 milyon 380 bine ulaştığı görülüyor. İspanya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında İngiltere 10 milyon 500 bin kişi ile ilk sırada yer alırken, onu 7 milyon 633 binle Fransa, 7 milyon 112 binle Almanya, 3 milyon 466 binle İskandinav ülkeleri ve 2 milyon 2607 binle İtalya takip ediyor.

RUS YOLCU SAYISI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR


Sekiz aylık periyotta Rusya'dan İspanya'ya gidenlerin sayısında ise yüzde 5'lik bir düşüş olduğu görülüyor. Sekiz aylık dönemde, toplam 1 milyan 66 bin Rusya vatandaşı İspanya'yı ziyaret etti.

En çok turist çeken bölgeler ise Kаtаlonуа (11,7 milуon), Bаleаr Adаlаrı (8,4 milуon), Kаnаrуа Adаlаrı (7,5 milуon) ve Endülüs (5,9 milуon)






Bu Haber 22.09.2014 - 14:36:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.