İspanya şimdiden dolmaya başladı, Antalya kayıp üstüne kayıp yazdı

İspanya şimdiden dolmaya başladı, Antalya kayıp üstüne kayıp yazdı
Alman turistlerin 2017 yılının ilk ayında en çok tercih ettiği destinasyonlar belli oldu...


TurizmGüncel - Dış Haberler

2017 yılının ilk ayında Almanların en çok tercih ettiği destinasyonlar belli oldu. Mısır ve Yunanistan Almanya'dan yapılan paket tur satışlarında oldukça yüksek performans sergilerken, İspanya satışlarında ise düşüş yaşandı. İspanya satışlarının düşmesinin sebebi olarak bazı bölgelerin çoktan dolduğu değerlendirmesi yapılırken, Antalya ise kayıp üstüne kayıp yazdı...

Rezervasyon sağlayıcısı Traveltainment'in verilerine göre, ocak ayında Hurghada’ya dönük paket tur satışları geçtiğimiz yıla göre iki katına çıkarken,  uzmanlara göre bu artış Almanların geçtiğimiz yıl büyük kayıp yaşayan Mısır’a tekrar güvenmeye başladığını gösteriyor.

HURGHADA PAZAR PAYINI BÜYÜTÜYOR

Son birkaç aydır çift haneli talep artışı yakalayan Hurghada, bu dönemde yüzde 12’lik pazar payıyla Alman paket tur tatilcilerinin en çok tercih ettiği 3’üncü destinasyon havalimanı olmayı başardı.

YUNANİSTAN’IN POPÜLARİTESİ SÜRÜYOR: İLK 10’DA 3 HAVALİMANI

Yunanistan’a dönük talep ocak ayında da yüksek olurken, artış oranlarının talep patlaması yaşanan aralık ayına göre nispeten düşük olduğu görüldü. Kos’a dönük satışlar iki katına çıkarken; Heraklion’a dönük talep yüzde 36, Rodos’a dönük talep ise yüzde 44 arttı. Böylece, Almanların en çok tercih ettiği destinasyon havalimanları arasında Heraklion 6’ıncı, Rodos 8’inci, Kos ise 10’uncu sırada yer aldı.

İSPANYA TALEBİ AZALDI: KAPASİTE DOLMAYA BAŞLADI

Öte yandan, ocak ayında Mayorka ve Kanarya Adaları’na dönük talebin geçtiğimiz yılın aynı ayına göre zayıfladığı görüldü. Palma’ya dönük talep yüzde 12, Fuerteventura’ya dönük talep yüzde 11, Las Palmas ve Tenerife’ye dönük talep yüzde 8 ve Arrecife’ye dönük talep yüzde 3 oranında azaldı.

Uzmanlar, geçtiğimiz aylarda İspanya’ya dönük talep oldukça güçlü olmasına rağmen, ocak ayında düşüş yaşanmasının, popüler bölgelerde kapasitenin dolmaya başladığının göstergesi olabileceği değerlendirmesini yaptı.

ANTALYA KAYIP YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Antalya ocak ayında da kan kaybetti. Geçtiğimiz yılın zaten gerilemiş olan rakamların üstüne, 2017’nin ilk ayında 2016’nın ocak ayına göre yüzde 32’lik düşüş yaşandı.

Antalya, tüm kaybına rağmen, Alman tatilcilerin en fazla paket tur satın aldığı 2'inci destinasyon havalimanı olma özelliğini korudu.

2016 OCAK AYINDA ZATEN YÜZDE 40 KAYIP VARDI

2016 yılının ocak ayında Sultanahmet Meydanı’nda Alman turist kafilesine dönük terör saldırısı gerçekleştirilmesi sonrası, Alman turistlerin talebinde büyük düşüş yaşanmış, Antalya Havalimanı’na dönük rezervasyonlar yüzde 40 oranında düşmüştü

Araştırma, rezervasyon sağlayıcısı Traveltainment üzerinden gerçekleştirilen paket tur satışlarının verileri dikkate alınarak yapılıyor. Traveltainment'ın Bistro sistemi, Almanya’da faaliyet gösteren 11 bin seyahat acentesi tarafından 130 tur operatörünün paket tur satış işlemleri için kullanılıyor. Traveltainment’ın online rezervasyon motoru ise, 350’den fazla online seyahat acentesi ve portal tarafından tercih ediliyor.


Bu Haber 10.02.2017 - 16:54:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.