İskoçyalı turizmciler İngiltere'den ayrılmaya neden hayır dedi?

İskoçyalı turizmciler İngiltere'den ayrılmaya neden hayır dedi?
İskoçya'nın İngiltere'den ayrlarak bağımsız bir devlet statüsüne kavuşmasını öngören referandum dün yapıldı. Kesin sonuçlar açıklanmasa da, "bağımsız ülkeye hayır" diyenlerin referandumu kazanacağı düşünülüyor?


TurizmGüncel

İskoçya'ya bağımsız devlet statüsü sağlamayı hedefleyen referandumda bağımsızlık yanlıları büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Kesin sonuçlar açıklanmasa da, bağımsızlığa "evetdiyenlerin oranının yüzde 46, "hayır" diyenlerin oranının ise yüzde 54 civarında olduğu belirtiliyor.

Peki İskoçya'nın İngiltere'den ayrılarak bağımsız bir devlet kurması konusunda turizmciler ne düşünüyor? Referandum öncesi İskoçyalı turizmcilerin çatı örgütü olan İskoçya Turizm Birliği'nin yaptığı araştırmaya göre, turizmcilerin yüzde 60'ı bağımsızlığa hayır dedi. Turizmcilerin yüzde 32'lik bir kesimi bağımsızlığa hayır derken, yüzde 9'a yakın bir kesim ise kararsız olduğunu belirtmişti.

Turizmcilerin referandumda ağırlıklı olarak hayır demelerinin nedeni ise basit. Uzun yıllar içinde İskoçya - İngiltere turizm endüstrisi birlikte oluşmuş ve arada güçlü bağlar var. İskoçya'nın yıllık turizm geliri 14 milyar Euro'nun üstünde. Sektörde istihdam edilen kişi sayısı ise 200 bin dolayında.




Bu Haber 19.09.2014 - 09:31:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.