'İşi bilen otelci 2015'i hasarsız atlatacak, bilmeyen elenecek'

'İşi bilen otelci 2015'i hasarsız atlatacak, bilmeyen elenecek'
Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doruk Kaya, zorlu geçecek 2015 yılının aynı zamanda sektörde bir 'elemeye' neden olacağını belirtiyor.


2015'in zorlu bir turizm sezonu olcağını belirten Doruk Kaya, bu sezonda işi bilmeyenlerin eleneceğini iddia etti. Sabah'tan Betil Alakent'e konuşan Kaya, "5 yıldır otelcilik çok popüler oldu. Teşviki alan ya da 'bu işte yüksek kâr varmış' diyen herkes bu alana yatırım yaptı. Son yıllarda yükseliş trendine giren turist sayısı da cazibeyi artırdı. Ama otelcilik o kadar kolay değil. İşin derinliklerini bilmek, teneffüs etmek, tedbiri de buna göre almak gerekiyor. 2015, Rusya nedeniyle zorlu geçecek. İşi bilenler bu yılı hasarsız atlatacak ama heves uğruna girenler elenecek. Biz de bu nedenle turizm yatırımlarımızı 2016'ya erteledik. Seneye satın alma yapabiliriz." diyor.

"İÇ PAZAR STRATEJİMİZİN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ"

İlk kuruldukları günden beri iç pazar kontenjanlarını hep yüzde 25-30'larda tuttuklarını açıklayan Kaya, "2015'te bu stratejimizin meyvelerini topluyoruz. Bu yıl erken rezervasyonda yüzde 100'e yakın bir artış yakaladık. Dış pazarda da erken indirim oranlarını yüksek tutarak Rus turisti sezon öncesi almaya çalışıyoruz. Şimdilik iyi gidiyoruz. Hükümetin sağladığı destek önemli. İnşallah oyuncular bu desteği doğru değerlendirirek olumlu sonuç elde ederler." değerlendirmesini yapıyor.

Doruk Kaya, Avrupa'ya giden Rus turistin Türkiye'ye kayıp kaymayacağı şeklindeki soruya ise şu yanıtı veriyor:

"Biz de aynı görüşteyiz. Hatta bunu kış otelinde yaşadık. Ruslar kış tatilini Alpler'de geçirirdi ama bu yıl rublenin dolar karşısında değer kaybı yaşaması nedeniyle Türkiye'ye yöneldiler. Yılbaşında Kartalkaya otelimizde misafirlerimizin yüzde 30'unu Ruslar oluşturdu. Aslında bu çok alışık olduğumuz bir durum değil."




Bu Haber 12.02.2015 - 10:39:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.