İş geliştirme direktörleri anlattı: Zincir otellerin gözü İstanbul'un merkezinde

İş geliştirme direktörleri anlattı: Zincir otellerin gözü İstanbul'un merkezinde
CNR Expo'da düzenlenen Emlak Fuarında, Türkiye otel piyasasının ve burada faaliyet gösteren zincir markaların stratejilerinin tartışıldığı bir panel düzenlendi. Uluslararası otel danışmanlık şirketi PKF tarafından düzenlenen panele, Hilton İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Tamer, Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, Steigenberger Hotels İş Geliştirme Direktörü Frida Hanser, Accor Türkiye İş Geliştirme Direktörü Onur Kurç ve Motel One İş Geliştirme Direktörü Astrid Schafleinter katıldı.



Savaş Daş - TurizmGüncel


Moderatörlüğünü PKF Danışmanı Nilsun Tümer'in yaptığı Panelde konuşan zincir markaların temsilcileri, özellikle şehir merkezlerinde bulunmanın önemine dikkat çekiyorlar. Panle katılan zincir markaların hemen tamamı Türkiye'de otel açmak (ya da büyümek) istediklerini belirtirken, herkesin gözünün İstanbul'un merkezinde olması dikkat çekiyor.

ANADOLU YAKASI YENİ CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

Hilton'un Türkiye'de operasyonda bulunan 39 oteli bulunduğunu belirten Şirketin Türkiye İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Tamer, yeni otellerin de yolda olduğunu ifade etti. Türkiye'de ekonomik otel segmentinde Hilton Garden ile büyüdüklerini belirten Tamer, özellikle gelişen şehirlerde potansiyel görüdklerini söyledi. Taner, “İstanbul'un 4,5 milyonluk önemli bir kısmı Anadolu yakasında yaşıyor. Burada da ofisler ve alışveriş merkezleri var. Gelişmesi, trafiğin daha az olması orayı daha cazip kılıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, Marmaray ve başka raylı sistemlerle, Kadıköy ve Üsküdar yeni cazibe merkezleri oluyor” dedi.

İSTANBUL'DA DOLULUKLAR DÜŞÜYOR

Pera Palace Hotel Jumeirah Hotel Genel Müdürü Pınar Kartal Timer ise, iki yıldır İstanbul'da faaliyet gösterdiklerini ve lüks segmentte bir otel olduklarını belirtti. Jumeirah'ın Ortadoğu'da önemli bir marka olduğunu kaydeden Timer, “Pera Palace ile  Jumeirah'ı eşleştirmek güzel bir fikirdi. İstanbul'un eski bölgesinde yer alan bu otel, hem misafirlere otantik bir deneyim sunuyor, hem de kenti yaşama fırsatı sunuyor.”

İstanbul'da her şeyin çok hızlı değiştiğini ve insanların 5 yıl sonrasını göremediğini belirterek, “İstanbul'a son yıllarda lüks segmentte 2200 oda eklendi. Bu nedenle yeni otelleri doldurabilmek için çok çalışmak zorundayız. Ocak – mart arası dönemde büyük sıkıntı yaşıyoruz. Doluluklar geçen yıla kıyasla yüzde 5 düştü. İstanbul bir kültür ve sanat şehri. Farklı etkinliklerle düşük sezonda turisti kente çekmeliyiz.” değerlendirmesini yaptı.

Timer, Jumeirah Grubu'nun İstanbul ve Antalya'da yeni otel fırsatları için çalıştığını da sözlerine ekledi.

İSTANBUL'UN MERKEZİNDE OLMAK İSTİYORUZ

Steigenberger Hotels İş Geliştirme Direktörü Frida Hanser ise şunları söyledi:

Steigenberger Hotels Almanya merkezli beş yıldızlı bir otel grubudur. 20 farklı ülkede faaliyet gösteriyoruz. İstanbul bizim için çok önemli. Bu kentte olmak istiyoruz. Bu nedenle Türkiye otelcilik piyasasındaki gelişmelere odaklanmış durumdayız. İstanbul gibi bir şehrin merkezinde olmak istiyoruz. Zaten ana prensibimiz şehir merkezlerinde olmak. Grubumuzun üç ve dört yıldız segmentinde otelleri de var. Etkinlik ve prensip anlamında şirketin Almanlığını korumak istiyoruz.

IBIS HOTEL BAZI YERLERDE 5 YILDIZLIDAN DAHA PAHALIYA SATILIYOR

Panelin bir diğer katılımcısı Accor Türkiye İş Geliştirme Direktörü Onur Kurç ise, Accor'un 3 binin üzerinde oteli olduğunu belirterek, özellikle Novotel ve Ibis markaları ile büyüdüklerini ifade etti. Türkiye'nin her yerinde yeni fırsatları kovaladıklarını söyleyen Kurç, otellerinin çoğunun şehir merkezlerinde yer aldığını ve bu nedenle 3 yıldızlı Ibis oteli kimi şehirlerde 5 yıldızlı otellerden daha pahalıya satıldığını kaydetti.

İSTANBUL'DA SÜRPRİZ ÇOK, YİNE DE BURADA OLMAK İSTİYORUZ

Motel One İş Geliştirme Direktörü Astrid Schafleinter son 3 yılda Avrupa'da 70 otel açtıklarını belirterek, yeni projelerinin de yolda oldğu bilgisini verdi. İstanbul'da mutlaka bulunmak istediklerini ifade eden  Schafleinter, “İstanbul çok çeldirici bir şehir. Birçok şeyi göremiyruz ve pek çok sürprizle karşılacağımızı da biliyoruz. Tüm bunlara rağmen İstanbul'da otel açmak istiyoruz.

Avrupa'da son 3 yılda 70 otele ulaştık. Şimdi başka Avrupa şehirlerinde yeni projelerimizi var. Ayrıca İstanbul'a girmek ve burada da büyümek istiyoruz.

Öncelikle tüm turistlere hizmet verebileceğimiz bir lokasyonda yer almaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin yaklaşık yarısı bunu tercih ediyor. Onların haz alacakları bir servis sağlıyoruz. Kaliteli ve iyi sunumu esas alan bir sevis anlayışı bu. Kaliteyi en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz” dedi.


Bu Haber 12.09.2014 - 19:02:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.