Irkçı Airbnb ev sahibine emsal ceza

Irkçı Airbnb ev sahibine emsal ceza
ABD'nin California eyaletinde Airbnb ile ilgili bir ilk gerçekleşti. Evini kiralayan kişiyi 'Asyalı' olduğu gerekçesiyle reddeden bir Airbnb kullanıcısı 5 bin dolar para cezasına ve Asya-Amerika kültürünü öğrnmek üzere kursa gitmeye mahkum edildi.



ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, uluslararası ev paylaşım sitesi aracılığıyla evini kiralayan Dyne Suh'u Asyalı olduğu gerekçesiyle reddeden ABD'li Tami Barker, 5 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Barker ayrıca Asya-Amerika çalışmaları kursuna yazılmak zorunda.

iLK KEZ CEZA VERİLDİ

Sputnik'te yer alan habere göre, ceza Airbnb'nin, şirketin kurulduğu yer olan California'daki Adil Çalışma ve Konaklama Departmanı (DFEH) ile vardığı anlaşmanın ardından geldi. Belli ırklara mensup kişilerin ev bulmakta ortalamanın üzerinde zorluklarla karşılaştığı yönünde iddia ve şikayetlerin ardından gelen anlaşma, Airbnb kullanıcılarının ırkçılıkla ilgili şikayetlerinin DFEH tarafından incelemesini ve gerektiğinde cezalandırılmasını öngörüyor. Şimdilik yalnızca eyalet sınırları içinde geçerli olan anlaşma uyarınca ilk kez bir Airbnb kullanıcısına ceza verilmiş oldu.

DFEH'in yöneticisi Kevin Kish, BBC'ye konuşarak Baker'ın kurs fikrine olumlu yaklaştığını belirtti. Barker'ın avukatı da müvekkilinin yaptığından pişmanlık duyduğunu  söylemiş ve DFEH sayesinde, tatsız olaydan güzel bir netice alındığı yorumunu yapmıştı.

'BU YÜZDEN TRUMP'I SEÇTİK'

Barker, Suh'un 1 ay önce kabul etmiş olduğu rezervasyonunu, misafirlerin eve varmasından yalnızca dakikalar önce Suh'a "Dünya üzerindeki son insan olsan da evimi sana kiralamam" şeklide bir mesaj göndererek iptal etmişti. Barker mesajının devamında yabancıların bu ülkede söz sahibi olmasına izin vermeyeceğini, bu yüzden Trump'ı seçmiş olduklarını yazmıştı. Sun, mesajı aldıktan sonra, kötü hava koşulları ve engebeli yollar dolayısıyla bölgeye güç ulaştığı anlaşılan araçlarının önünde çektiği videoyu YouTube'a yüklemişti. Suh, ağlayarak çektiği videoda "23 yıl ABD'de yaşadıktan sonra gördüğüm muamele işte bu… Asyalıysanız hiçbir şeyin önemi yok, insan değilsiniz" demişti.




Bu Haber 15.07.2017 - 09:48:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.