İrfan Önal anlattı: Türkiye sosyal ve dijital medyada nasıl tanıtılıyor?

İrfan Önal anlattı: Türkiye sosyal ve dijital medyada nasıl tanıtılıyor?
Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, EMITT Turizm Fuarında Türkiye'nin tanıtım stratejisini anlattı.


TurizmGüncel

Herkesin ülkesine turist çekmek istediğini ve bunun turizm bürolarını bir kargaşaya sürüklediğini belirten İrfan Önal, zamanında bu hataya Türkiye'nin de düştüğünü ve 2014 yılından itibaren farklı bir tanıtım stratejisine geçildiğini ifade etti.

TANITIMDA YALIN VE SÜREKLİ BİR DİL

''Turizmde ürün çeşitliğiniz bolsa, dünyanın diğer tüm ülkelerinde olan her şeye tek başınıza sahipseniz tanıtımda yalın ve sürekli bir dil kullanmanız gerekiyor'' diyen İfan Önal, yalınlıktan yana enstrümanlarla çağdaş bireye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.



Önal, konuşmasının devamında şunları söyledi:

''TÜRKİYE İLE İLGİLİ POZİTİF HİKAYELER ANLATIYORUZ''

''Bireyle iletişim kurmaya çalışan bir kampanya yürütüyoruz. Kampanyanın en güçlü yönü sosyal ve dijital medyayı güçlü bi şekilde kullanması. Bu alanları kullanarak Türkiye ile ilgili pozitif hikaye anlatıp bireylerle buluşturmayı içeriyor.

Gerek destinasyonların gerekse genel olarak Türkiye'nin sosyal ve dijital medya tanıtımında biraz geri kaldığı için, kampanyaya çok fazla efor sarf ediyoruz. Türkiye tanıtımını belirli bir konsept çerçevesinde yapıyoruz.

''TÜRKİYE İKİ ALANDA ÖNE ÇIKTI''

Yurt dışında yaptığımız tüm araştırmalar Türkiye iki alanda ön plana çıktığını gösterdi: Misafirperverlik ve medeniyetler beşiği olma. Bu nedenle bu iki unsuru kampanyanın merkezine yerleştirerek Home (ev/yurt) sloganını kullandık.

''KLASİK MEDYA TANITIMINI DA AYNI KONSEPTLE YAPIYORUZ''

2014 yılında başlayan kampanya, modüler yapıya sahip çünkü tüm değerlerimizi kapsıyor. Klasik mecralarda da aksiyonu bol olan bir kampanya. Bu nedenle klasik medyadaki iletişimimizi de bu konsept ile yapıyoruz.

İçerik stratejimizi çok hassas bir şekilde oluşturuyor, çok naif bir dil kullanıyoruz. Bu, bakanlığın denetiminde yürütülen bir kampanya.

Bu kampanyayla özel sektör için de bir model oluşturduk. Tüm dünyadaki dijital medyalarla iş birliği yaptık. Bunu yapmak zorundaydık. Çünkü işin bir de pazarlama kısmı var.

''HEDEF GRUPLAR OLUŞTURABİLİYORUZ''

Tanıtımda spsyal medya dahil tüm alanları kullanan bir kampanya Turkey Home. İstediğimiz her gruba ulaşabiliyor, şehir veya yaş eksenli hedef gruplar oluşturabiliyoruz. Instagram veya Youtube fenomenleriyle destinasyon ve ürün tanıtımı yapıyoruz. Destinasyonlarımızın tümünü ve hikayesi olan her şeyi bu kanallarla insanlara ulaştırmayı amaçlıyoruz.

''EN İYİ FACEBOOK SAYFASI SEÇİLDİK''

Kullanıcı kaynaklı içeriklere girdik. Bu içerikleri Youtube ve Instagram gibi kanallarla destekliyoruz. Ürettiğimiz filmler milyonlarca kez izlendi ve dünyaya yayıldı. Amadeus, TripAdvisor gibi dijital seyahat partnerlerimizle şehir ve ürünlerimize dönük kampanayalar düzenledik. Bu konuda büyük tecrübeler kazandık. 2015 yılında Skiff tarafından en iyi facebook sayfası seçildik.

Home of Turkuaz konseptini filmle destekledik ve bu film 2015 yılında en iyi tanıtım filmi seçildi.

2017 çok zor bir yıl oldu ülkemiz açısından. Ama biz bu zorluklara hiç bakmadan dünya ile pozitif ilişkiler kurmaya, ülkemizi anlatamaya devam ettik. Seyahat sektöründeki büyük ve etkili medya gruplarıyla iş birliği içinde beraber içerik üretip yayınlıyoruz.

''TURKEY HOME PORTALINI DA AÇIYORUZ''

Dünyada sosyal medya etkinlik gücü açısında ilk dörtteyiz. Çok büyük bütçemiz yok ama ciddi bir gücümüz var.  Yakında Turkey Home portalını da açıyoruz. Sosyal medya ile etkileşimli ve canlı yayını olacak  bir portal bu.

2018'de kampanyayı daha da derinleştirerek üçüncü aşamaya geçeceğiz. Artık dünyanın her tarafından yapılan ürünleri toplayıp yayacak bir derinliğe ulaşacak. Amacımız 2018'de sosyal ve dijital medyadaki gücümüzü arttırmak olacak.''




Bu Haber 25.01.2018 - 21:01:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sadık Badak 26.01.2018 - 11:53

    Büyük fotoğrafı tasarlayıp, hedef odaklı çalışmalarınızı ve yüksek gayretlerinizi tebrik ederim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.