İngiltere'de imaj kaybı yaşıyoruz, rezervasyonlar komşu ülkelere kayacak

İngiltere'de imaj kaybı yaşıyoruz, rezervasyonlar komşu ülkelere kayacak
WTM Londra Fuarı'nda TurizmGüncel'e değerlendirmelerde bulunan Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Türkiye'nin İngiltere pazarında ciddi bir imaj kaybı yaşadığını belirtti.


Eda Özsoy - TurizmGüncel - Londra

Türkiye'nin İngiltere'de  imaj kaybı yaşadığını ifade eden Bülbüloğlu, haberlerde sürekli Türkiye adının Ortadoğu ile birlikte anılarak ülke ile ilgili olarak kötü bir imaj yaratıldığına dikkat çekti. Bülbüloğlu, "Bu durum turizmi ciddi şekilde etkiliyor. Bizim özellikle çok ciddi bir tanıtım formatı oluşturmamız gerekiyor. Yılbaşından sonra kaybedeceğimiz rezervasyonların tamamı telafi edemeyeceğimiz rezervasyonlar. Aksi takdirde bu rezervasyonlar rakip destinasyonlara kayacak. Rakip ülkeler ciddi bir tanıtım atağına geçtiler. Ama biz bu konuda çok zayıf kaldık. Türkiye’nin imajını düzeltmek adına bizim de bu pazarda çok ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor." dedi.

KİMSE BİZE SORMUYOR

Turisti en iyi anlayan ve derdini bilenin otelci olduğunu kaydeden Büllbüloğlu, "Ama bize gelip de 'müşteriyle temas halinde olan sizsiniz. Bunlara nasıl bir reklam kampanyası yapalım' diye soran kimse yok. Bunların bizimle paylaşılması gerekiyor. Yoksa yapılanlar kadük kalacak." değerlendirmesini yaptı.

Bülent Bülbüloğlu, İngiltere pazarının şu anki durumuna dair de şunları söyledi:

İNGİLTERE'DE YÜZDE 10 KAYIP YAŞAYABİLİRİZ

"Şu an pazar çok iyi gitmiyor. Artı beş gibi rakamlar yok. Tur operatörleri genelde eksi rakamlar üzerinden konuşuyor. Hemen hemen bütün otelcilere gidip, bunları anlatıyorlar. Eğer böyle giderse İngiltere pazarını yüzde 10 eksiyle kapatırız diye düşünüyorum. Bu hepimizi korkutuyor."


Bu Haber 05.11.2014 - 10:45:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.