İngiltere’de bir yılda 19 tur operatörü iflas etti

İngiltere’de bir yılda 19 tur operatörü iflas etti
İngiliz Hava Yolu Sigorta Fonu (ATT), geçtiğimiz yıl 19 ATOL sertifikalı tur operatörünün iflas ettiğini ve fonun 16 bin 500’den fazla tatilciye 14.7 milyon poundluk ödeme yaptığını açıkladı.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Açıklamaya göre, Nisan 2016-Mart 2017 tarihleri arasında, 19 İngiliz hava seyahati lisanslama birimi (ATOL) sertifikalı şirket iflas etti. Bu rakam, geçtiğimiz yıl 10 olarak gerçekleşmişti.

EN BÜYÜK İFLAS ALL LEISURE

Geçtiğimiz yıl İngiltere’de yaşanan en büyük iflas ise All Leisure Holidays’in iflası oldu.

16 BİN 608 YOLCUYA GERİ ÖDEME

ATT, geçtiğimiz yıl yurt dışındayken şirketleri iflas eden 282 yolcuyu İngiltere’ye geri taşıdığını açıklarken, 16 bin 608 yolcuya da geri ödeme yaptığını duyurdu.

ATT tarafından açıklanan yıllık rapora göre, 5 yıllık sabit büyümenin ardından geçtiğimiz yıl ATOL sertifikalı şirketler üzerinden yapılan rezervasyonlarda hafif bir düşüş yaşandı. 2015/16 mali yılında 25.2 milyon olan ATOL güvenceli seyahat sayısı, geçtiğimiz yıl 24.9’a geriledi.

'SEYAHAT SEKTÖRÜ SAĞLAM DURMAYI BAŞARDI'

Öte yandan, İngiliz Hava Yolu Sigorta Fonu geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre 7 milyon poundluk artışla 145 milyon pound fazla verdi. Geçtiğimiz yıl, fonun fazla verdiği beşinci yıl oldu.

Rapora dair değerlendirme yapan ATT Başkanı Michael Medlicott, ‘’İngiltere seyahat sektörü geçtiğimiz yıl poundun değer kaybı, sınırlı ekonomik büyüme ve tüketici güveninde azalma gibi pek çok zorlukla karşılaştı. Bunun üstüne, önemli destinasyonlarda yaşanan jeopolitik gerginlikler de tatilcilerde endişe yaratmaya devam ediyor. Tüm bu faktörlere rağmen, seyahat sektörü sağlam durmayı başardı. Bu da insanların tatillerine verdikleri önceliği ortaya koyuyor. Tüketicilerin ATOL markasına duyduğu güvenin sürüyor olmasını da oldukça değerli buluyorum.’’ şeklinde konuştu.


Bu Haber 05.07.2017 - 14:32:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.