İngiltere seyahat uyarısını güncelledi, tur operatörlerinden açıklama geldi

İngiltere seyahat uyarısını güncelledi, tur operatörlerinden açıklama geldi
İngiltere, dün gece yarısı gerçekleşen depremin ardından Türkiye ve Yunanistan’a dönük seyahat uyarısını güncelledi. TUI'nin İngiltere iştirakleri Thomson ve First Choice ile Thomas Cook'tan da açıklama geldi...



TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiltere Dışişleri Bakanlığı (FCO) tarafından yapılan uyarıda, uçuşlarda ve feribot seferlerinde aksamaların yaşandığı, depremden en çok etkilenen bölgeler olan Kos ve Bodrum’da ağır hasarın olduğu belirtildi.

Yunanistan’a dönük ulaşımın önemli ölçüde aksadığının belirtildiği açıklamada, İngiliz vatandaşlarının hava yolu ve feribot işletmeleri ile iletişime geçmeleri istendi.

‘ARTÇI ŞOKLARA HAZIR OLUN’

‘’Bu bölgeleri ziyaret eden vatandaşlarımız artçı şoklara karşı hazırlıklı olmalı ve yerel yetkililer ile tur operatörlerinin talimatlarını yakından takip etmeli’’ denilen açıklamada, depremden etkilenen bölgedeki İngiliz vatandaşlarının aileleri ile iletişime geçerek durumlarından haberdar etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

TUI MÜŞTERİLERİNDEN YARALANANLAR VAR

Başta Bodrum ve Kos olmak üzere, depremden etkilenen bölgelerdeki müşterileriyle yakın iletişim içerisinde olduklarını açıklayan Thomson ve First Choice, deprem sebebiyle Kos ve Bodrum’da bulunan bazı müşterilerinin yaralandığını açıklasa da herhangi bir sayı vermedi.

Açıklamada, ‘’Kos, Marmaris ve Bodrum bölgelerinde hissedilen deprem sırasında müşterilerimizden bazıları hafif şekilde yaralandı. Bugün bu bölgelere dönük uçuşumuz bulunmuyor, yarınki uçuşlarımız ise planlanan şekilde gerçekleştirilecek. Depremden etkilenen müşterilerimize yardımcı olmak için destinasyonlardaki çalışma arkadaşlarımızla ve yerel otoritelerle sürekli iletişim halindeyiz.'' denildi.

THOMAS COOK: YARALIMIZ YOK, OTELLERİMİZ HAFİF BİR ŞEKİLDE ETKİLENDİ

Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada ise, tur operatörünün müşterileri arasında yaralanan kimsenin olmadığı, otellerinin ise depremden hafif bir şekilde etkilendiği belirtildi.

Açıklamada, ‘’Depremden etkilenen bölgelerdeki müşterilerimize ve personelimize destek olmak için yoğun bir çalışma halindeyiz.’’ ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 21.07.2017 - 13:44:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.