İngiltere seyahat pazarında Türkiye iyi giderken Mısır ne durumda?

İngiltere seyahat pazarında Türkiye iyi giderken Mısır ne durumda?
Geçtiğimiz yıllarda İngiltere pazarında büyük ziyaretçi kayıpları yaşayan Mısır, 2018'den umutlu. Yapılan değerlendirmelerde, İngiltere'den destinasyona dönük talepte toparlanma olduğu ifade ediliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Egypt Independent'tan Hen El Behary'nin haberine göre İngiliz tur operatörleri, 2018 yılında Mısır talebinde umut verici bir yükseliş beklediklerini belirtti.



ŞUBAT AYINDA 730 BİN TURİST ALDI

İstatistiklere göre Mısır'ın 2018'in şubat ayında 730 bin turiste ev sahipliği yaptığı belirtilen haberde, şubat ayında gelen ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 35 arttığına da dikkat çekildi.

OCAK AYINDA 220 BATI AVRUPALI MISIR'I ZİYARET ETTİ

Ocak ayında Mısır'a giden turist sayısının ise 712 bin olduğu ifade edilen haberde, ''Bunların 220 bini Batı Avrupa'dan gelelerden oluştu. 220 binin 26 bini ise İngiliz ziyaretçilerdi. Ocak ayına Avrupa'dan gelişlerde yüzde 47.3'lük artış kaydedildi.'' denildi.

Behary'nin haberinin devamında şu noktaların altı çizildi:

''2015 yılında bir Rus yolcu uçağının Mısır'ın Sina bölgesinde düşmesi üzerine İngiltere, Mısır'ın popüler turizm bölgelerine uçuş yasağı getirdi.

''İNGİLİZLERİN SAYISINDA ARTIŞ VAR''

Thomas Cook'un Mısır temsilciği Blue Sky'ın yetkilisi Moudy Al-Shaer, ''Hurghada ve Marsa Alam'ı en çok ziyaret edenler Almanlar olsa da, Hurghada'yı ziyaret eden İngiliz turist sayısında artış var.'' dedi.

BÜYÜKELÇİ: İNGİLİZLER MISIR'A DÖNMEYE BAŞLADI

İngilizlerin Mısır'a geri dönmeye başladığı İngiltere'nin Kahire Büyükelçisi John Cassin tarafından da doğrulanıyor. Cassin, şubat ayında çok sayıda İngiliz turistin Mısır'a gittiğini ifade etti. Cassin ayrıca, Thomas Cook'un Midlands Havalimanından Mısır'a direkt uçuşlar başlattığını da hatırlattı.


Bu Haber 29.03.2018 - 11:43:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.