İngiltere Kahire büyükelçiliğini kapattı, Mısır'dan açıklama geldi

İngiltere Kahire büyükelçiliğini kapattı, Mısır'dan açıklama geldi
İngiltere vw Kanada'nın güvenlik endişlelerinden dolayı Kahire büyükelçiliğini kapattığı açıklandı. Mısır tarafından derhal bir açıklama yapılarak, ülkeyi ziyaret eden turistlerin güvence aldında olduğu kaydedildi.


TurizmGüncel

Mısır'ın İngiltere ve İrlanda turizm ofisi müdürü  Omayma El Husseini imzalı açıklamada, İngiltere'nin Kahire büyükelçiliğini kapatmış olmasına rağmen bu ülkeden Mısır'a gelecek ziyaretçilerin güvenliğinin garanti altında olduğu ifade edildi.

Açıklamanın, İngiltere'nin Kahire'deki büyükelçiliğini kapatmasının ardından İngiliz tatilcilerde oluşan endişeyi ortadan kaldırmaya dönük olarak yapıldığı belirtildi. İngiliz dışişleri bakanlığının Mısır'ın kimi spesifik bölgelerine dönük seyahat yasağını kaldırdığı hatırlatılan açıklamada, 'Turistler, Kahire ve çevresinde normal prosedürler çerçevesinde seyahat edebilirler' denildi.

İngiltere'nin Kahire büyükelçiliğini en kısa sürede tekrar açacağı belirtilen açıklamda, 'Mısır hükümeti, her zaman olduğu gibi, turistlerin güvenliğini garanti etmeye devam edecek. Herhangi bir değişiklik olması durumunda ziyaretçileri bilgilendirecektir' denildi.




Bu Haber 12.12.2014 - 11:44:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.