İngiliz uzmandan Türkiye yorumu: Tüm yılı dua ederek geçirecek

İngiliz uzmandan Türkiye yorumu: Tüm yılı dua ederek geçirecek
İngiltere'de Türkiye'ye dönük talepte büyük bir artış yaşandığını açıklayan tur operatörü Jet2Holidays, 2018 kapasitesini neredeyse ikiye katladığını duyurmuştu. Operatörün bu hamlesini değerlendiren bir uzman, Jet2Holidays'in cesur bir risk aldığını, ancak şirket yöneticilerinin önümüzdeki 12 ayı herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için dua ederek geçireceklerini ifade etti.



TurizmGüncel - Dış Haberler

GfK tarafından yapılan son Travel Insights araştırması, Türkiye’nin 2017 yaz sezonunda İngiltere pazarında geçtiğimiz yılın yüzde 9.8 gerisinde olduğunu gösterdi.

TEMMUZ GEÇEN YILIN YÜZDE 29 ÜZERİNDE

Genel tablo pek olumlu olmasa da, 1-29 Temmuz tarihleri arasındaki 4 haftada, yolcu sayılarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 29 oranında arttığı görüldü.

GfK analistleri, bu gelişmenin Türkiye’ye dönük talebin önemli oranda canlanmaya başladığını gösterdiği değerlendirmesini yapıyor.

TÜRKİYE KAPASİTESİNİ NEREDEYSE İKİYE KATLADI

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye talebinde büyük bir artış yaşandığını belirten Jet2Holidays, 2018 Türkiye kapasitesini neredeyse ikiye katladığını duyurmuştu. Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada da, Türkiye talebinin toparlanmaya başladığı ifade edilmişti.

'JET2HOLIDAYS TÜM YIL BOYUNCA OLUMSUZLUK YAŞANMASIN DİYE DUA EDECEK'

Jet2Holidays’in Türkiye kapasitesini yüzde 91 oranında arttırmasını değerlendiren ATOL Şirketler Birliği Hukuk Danışmanı Alan Bowen, bu adımı ‘cesur’ olarak niteledi.

‘’Jet2Holidays, başarı getirip getirmeyeceğini bekleyip göreceğimiz bir risk aldı’’ diyen Bowen, ‘’Şirket şu anda gayet iyi bir performans sergiliyor. Ancak önümüzdeki 12 ay boyunca herhangi bir olumsuz olay yaşanmaması için dua edeceklerine şüphe yok. Çünkü tek bir olay insanları tekrar Türkiye’den soğutmaya yetecektir.’’ ifadelerini kullandı.

Bowen, Türkiye’nin son dakika satışlarında güçlü bir performans sergilemesini ise İspanya ve Portekiz’in tamamen dolmuş olmasına bağladı.

DİĞER DESTİNASYONLARA DÖNÜK TALEP NE DURUMDA?

GfK araştırmasına göre, 29 Temmuz tarihi itibarıyla 2017 yaz sezonunda İspanya’ya dönük talep yüzde 11, Hırvatistan’a dönük talep yüzde 46, İtalya’ya dönük talep yüzde 10, Portekiz’e dönük talep yüzde 8, dönük talep yüzde 8 ve Kıbrıs’a dönük talep yüzde 6 oranında artmış durumda.



Bu Haber 09.08.2017 - 13:30:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.