İngiliz tatilciyi yurt dışında daha fazla koruyacak yeni yasa yolda

İngiliz tatilciyi yurt dışında daha fazla koruyacak yeni yasa yolda
İngiltere, yurt dışına tatile giden İngiliz vatandaşlarının daha fazla korunmasını öngören yeni bir düzenleme yapıyor.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Yeni düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte, tatildeyken seyahat ettiği şirket iflas eden İngiliz tatilci daha fazla koruma altında olacak.

ÖZELLİKLE TATİL SATIN ALANLARA EK GÜVENCE GETİRİYOR

Düzenleme, özellikle online mecrada tatil satın alanlara ek güvenceler getiriliyor. İngiltere'nin seyahat sektörü için yaptığı yeni düzenleme, AB'de yapılan ve 2018 yılının Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan Paket Tur Yönetmeliği ile de uyum içeriyor.

''ONLINE SATIN ALMA İLE ACENTEDEN SATIN ALMA ARASINDA FARK OLMAMALI''

İngiltere Başbakanı Theresa May konuyla ilgili olarak, ''Teknoloji insanların tatil yapma ve tatili satın alma alışkanlıklarını değiştirdi. Bu yasa da hem şimdi hem de gelecekte tatilileri korumayı amaçlıyor. Tatilin online ortamdan alınmasıyla bir acente büosundan alınması arasında hiçbir fark olmamalı. Tatile giden kişi, işler ters gittiğinde yurt dışında mağdur olmayacağını ya da bütçesini aşmak zorunda kalmayacağını bilmeli.'' değerlendirmesini yaptı.

İngiltere'deki yeni seyahat mevzuatı, sadece paket tur alanları değil, uçak, otel alan veya araba kirlayan müşterileri de kapsıyor.

''SEYAHAT SEKTÖRÜ ÇAĞA UYGUN HALE GELECEK''

İngiltere Ulaştırma Bakanı John Hayes, ''Bu değişiklik seyahat sektöründeki mevzuatı hem çağa hem de insanlarn tatillerini satın aldığı teknolojik ilerlemeye uygun hale getirecek.'' dedi.


Bu Haber 04.07.2017 - 15:14:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.