İngiliz aileler bu yıl tatilde daha fazla para harcayacak

İngiliz aileler bu yıl tatilde daha fazla para harcayacak
İngiltere Hava Yolu Seyahati Organizatörleri Lisanslama (ATOL) tarafından yapılan araştırmaya göre, İngiliz aileler bu yıl tatilde yüzde 13 oranında daha fazla harcama yapacak.



TurizmGüncel - Dış Haberler

ATOL'un yaptığı araştırmaya göre, bu yıl 4 kişilik bir İngiliz aile tatilde ortalama 3 bin 133 pound (14 bin 400 TL) harcama yapacak. Aynı araştırmada, ailelerin 'beklenmeyen giderler' nedeniyle genellikle 536 pound (2 bin 465 TL) daha fazla harcama yaptığına da dikkat çekildi.

Araştırma aynı zamanda, İngiliz ailelerin yüzde 61'inin tatil bütçesi oluşturmakta zorlandığı ve bu nedenle otel dışında yeme-içmeden uzak durduğunu da gösteriyor.

İngiliz ailelerin tatilde yaptığı ek harcamalarda ise, araba kiralama, transfer, otopark ücretleri ve servis ücretleri başı çekiyor.

Tatil sırasında ortaya çıkan anlık ihtiyaçlar nedeniyle harcamaların genelde plananandan yüksek olduğuna dikkat çeken ATOL Başkanı Andy Cohen, ''Araştırmamıza göre seyahatçilerin yüzde 18'i otel değişimi, yüzde 16'sı ise uçuş değişimi için ek paralar ödediğini belirtiyor.'' dedi.



Bu Haber 17.04.2017 - 17:52:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.