İngiliz acenteler isyanda: Otellerle büyük sorunlar yaşamaya başladık

İngiliz acenteler isyanda: Otellerle büyük sorunlar yaşamaya başladık
İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA), asılsız tatil hastalığı iddialarına dönük mücadelesini büyütüyor.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Bu amaçla uzun süredir İngiltere Adalet Bakanlığı ile görüşerek yasadaki boşlukların ortadan kaldırılması konusunda lobi yapan ABTA, tatilcilere kendilerini şikayette bulunmaya teşvik eden firmaları ihbar etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Bu amaçla, ‘Hastalık Dolandırıcılıklarını Durdurun’ başlıklı bir kampanya başlatan ABTA, hükümetin yasadaki boşlukları ortadan kaldırmasını talep ediyor.

ABTA CEO’su Mark Tanzer, kampanyaya ilişkin, ‘’İnsanların, tatilcileri asılsız şikayetlerde bulunmaya teşvik ederek sektöre ciddi zarar veren bu firmaların son derece yanıltıcı yöntemleri konusunda bilgi sahibi olması gerekiyor.’’ değerlendirmesini yaptı.

'OTELLER VE SİGORTA ŞİRKETLERİYLE BÜYÜK SORUNLAR YAŞIYORUZ'

Tatilcileri asılsız iddialarda bulunmaya teşvik eden firmaların yüksek sezon öncesi aktivitelerini daha da arttıracağı endişesi taşıyan İngiliz acenteler, İngiltere’nin yeni Adalet Bakanı David Lidington’a adım atması konusunda basınç uyguluyor.

İngiliz turizmciler bu amaçla Adalet Bakanı’na ABTA CEO’su Tanzer ile birlikte Thomas Cook, TUI, Carnival UK, Flight Centre ve Jet2Holidays CEO’ları tarafından imzalanan bir mektup gönderdi.

Mektupta, şu ifadelere yer verildi:

‘’Sektör temsilcileri olarak son dönemde asılsız hastalık iddialarının yüksek oranlarda artmasının bu tür firmaların faaliyetlerini yoğunlaştırmasından kaynaklandığını düşünüyoruz.

Rakip Avrupa pazarlarında belirgin olmayan bu tablonun İngiltere’de bu derece yoğun bir şekilde yaşanması, İngiliz tur operatörlerinin destinasyonlardaki oteller ve sigorta şirketleri ile büyük sorunlar yaşamasına neden oluyor.’’

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

ABTA tarafından açıklanan verilere göre, İngiltere’deki kişisel yaralanma taleplerinin yüzde 90’ı tatil hastalığı iddialarından oluşuyor. Bu oranın uzun yıllar boyunca yüzde 60 seviyelerinde olduğu ifade ediliyor.

Adalet Bakanı ile acil toplantı çağrısı yapan ABTA, şikayette bulunma sürecinde değişiklik yapılmasını talep ediyor. ABTA yetkilileri, şikayette bulunmak isteyenlerden belirli bir ücret talep edilmesinin şikayetleri yöneten firmalar tarafından istismar edilen yasal boşluğu bu aşamada dolduracağı görüşünde.

ABTA, üyelerine de bir çağrı yaparak kampanyayı sosyal medyadan duyurulması konusunda destek istedi.











Bu Haber 21.06.2017 - 13:21:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.