İllez anlattı: Miracle Hotel haziranda nasıl yüzde 75 doluluğa ulaştı?

İllez anlattı: Miracle Hotel haziranda nasıl yüzde 75 doluluğa ulaştı?
Miracle Resort Hotel Genel Müdürü Ahmet Raif İllez, kriz senesinde nasıl bir strateji izlediklerini TurizmGüncel'e anlattı. 5 milyon euro harcayarak oteli yenilediklerini kaydeden İllez, son dakika satışlarında durumu lehlerine çevirdiklerini söyledi.


TurizmGüncel

Bu yıl çok dikkatli adımlar atarak sezonu açtıklarını kaydeden Ahmet Raif İllez, sıkıntının giderilmesinin birebir maliyetlerle doğru orantılı olduğunu belirtti. Krizi aşmak için öncelikle erken rezervasyon dönemini uzattıklarını, sonrasında ise fiyatlarda yüzde 40'lara varan indirim yaptıklarını söyleyen İllez, ''Yani beklenen mevcut karımızdan feragat ettik.'' dedi.

''SON DAKİKA SATIŞ STRATEJİSİ İLE DURUMU LEHİMİZE ÇEVİRDİK''

Bulundukları bölgenin son dakika satışları konusunda avantajlı olduğunun altını çizen Ahmet İllez, ''Biz de son dakika satış stratejisi ile durumu lehimize çevirdik. Maliyetlerimiz ile ilgili hiçbir şey yapmadık, sadece mevcut karlılığımızdan feragat ettik. Özellikle bu dönemde yüksek sayıda repeat müşterilerimiz oluyor. Onlara karşı sorumluluğumuz çok büyük. Bu müşterileri kaybetmemek bir yana hizmet kalitesini belki 1-2 puan artırmamız gerekiyor. Neden? Çünkü 'Kriz döneminde dahi hiçbir şeyden ödün vermediler, bizi mutlu mesut ağırladılar' dedirtmemiz gerekiyor.'' ifadesini kullandı.

''HAZİRAN DOLULUĞUMUZ YÜZDE 75'

Sezon başında personel alımı knusunda tereddütte kaldıklarını anlatan İllez, ''Nisan-mayıs döneminde sezonun gidişatını net göremedik ve orada biraz tedbirli davrandık ama haziran ayı itibariyle bütün kadrolarımızı tammaladık. Şu anda ortalama doluluk oranımız ise yüzde 75.'' açıklamasında bulundu.

''TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARI HAREKETLİ''

Temmuz ve ağustos ayı ile ilgili de bilgiler veren İllez, ''Bu aylar oldukça hareketlendi. Kemer bölgesinin sıkıntıları çok fazla. Bizim Aksu-Kundu bölgelerinin avantajı, onların dezavantajı. Biz bu avantajı kullanıyoruz. Satılabilir olmak için de taviz vermek gerektiği inancıyla yola çıktık ve bunu da sezon sonuna kadar devam ettireceğiz.'' dedi.

''YENİLEMEYE 5 MİLYON EURO HARCADIK''

Otelde köklü bir yenileme yaptıklarını ve bunun kendilerine 5 milyon euroya mal olduğunu ifade eden Ahmet Raif İllez, ''Genel mekanlar hariç bütün odalar A'dan  Z'e değişti. Yani tekstilinden yatağına, mobilyasından banyosuna kadar odalarda her şeyi değiştirdik. 11. yılımızda Odaları tamamen soyduk ve yeniden giydirdik. Otelleri zaten 7-9 yılda bir yenilemek gerekiyor. Eskimese bile demode oluyor, çağdaşlığını kaybediyor. Otelimiz iki blok olduğu için yenileme daha kolay oldu. Bloklardan birini yenilerken diğeri operasyona devam etti.'' şeklinde konuştu.

İllez'e, düşen fiyatların nasıl toparlanacağını da sorduk. İllez şu yanıtı verdi:

''2015 FİYATLARINA ANCAK 2020'DE ULAŞABİLİRİZ''

''Tabi fiyatlar hemen toparlamayacak. Ben 2015 fiyatlarını 2020'de görürüz diye düşünüyorum. Çünkü satabilmek için yüzde 5, maksimum yüzde 10 zamlarla her yılımızı revize ederdik. Bir anda yüzde 50'ye varan indirim yapmak zorunda kaldık. Kolay olmuyor. Onun toparlaması maalesef 3-4 yılımızı alacak.''

''KİRA ÖDEYEN OTELLER İÇİN KAR YILI DEĞİL AR YILI''

Otellerinin kira değil, tahsis olmasının kendileri açısınan önemli bir avantaj olduğuna vurgu yapan İllez, kira ödeyen tesislerin durumunun zor olduğunu kaydetti. İllez, ''Biz tahsis sahibiyiz, kar edebileceğiz. Ama kiracı olan işletmeler kar edemeyecek. Onlar tüm giderleri karşılayıp başa baş noktaya getirebilirlerse büyük başarı. Bu sene onlar için kar yılı değil ar yılı diyebiliriz.'' değerlendirmesini yaptı.


Bu Haber 14.06.2016 - 16:57:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahishavi 15.06.2016 - 10:44

    Ahmet Bey ; Fiyatların %50 varan oranlarda revize edildiğinden , bölge avantajından bahsetmiş.Sıkıntıyı erken okuyup , tedbirini almış bir yönetici . Temiz bir işletme. Açıklamaları uçuk değil , inandırıcı. Turizmco arkadaş ; Nazar etme , Çalış seninde olsun !!!! Ahmet İllez Kardeşime tebrikler.

  • turizmco 15.06.2016 - 08:45

    Reklam kokan bir açıklama, garip bir açıklama. her yer yanıyor, ama Miracle %75 dolu imiş, işin sonuna bakalım

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.