İlker Aycı: 2016 THY için bir şeref yılıydı

İlker Aycı: 2016 THY için bir şeref yılıydı
THY'nin kriz dönemini nasıl geçirdiği konusunda açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, şirketin 2016’da dünyadaki pazar payını 1.9’dan 2’ye çıkardığını ifade etti. ''İmkansız olayların bir seneye sığdığı bir dönemi yaşadık.'' diyen Aycı, ''Bütün matematik başarı veya eksikliklerimizin dışında gurur verici bir yıldı. Bu bir şeref yılıydı THY için." ifadelerini kullandı.


 
2016 yılında turizm sektörünün yaşadığı kriz, Türk Hava Yolları'nı (THY) da etkiledi. Yaklaşık 15 yıl boyunca çok önemli krizler yaşamadan sürekli olarak her açıdan büyüme trendi içinde olan THY, kriz döneminde zaman zaman sektör temsilcilerinin ve yolcuların eleştirilerine maruz kaldı.

Habertürk TV'de Güntay Şimşek'in sunduğu Airport programına katılan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, şirketin bu dönemde nasıl bir performans gösterdiğine dair açıklamalarda bulundu.

''DÜNYADAKİ PAZAR PAYIMIZI BÜYÜTTÜK''

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, şirketin değeri ölçülürken en önemli konulardan birinin dünyadaki pazar payı olduğuna dikkat çeken İlker Aycı, "Biz dünyadaki pazar payımızı 2016’da, 1.9’dan 2’ye çıkardık. Yani her şeyi yaşadığımız, beklenmeyenlerin, olağanüstü olayların meydana geldiği bir yılda, arkadaşlarımızla beraber pazar payımızı yüzde 2 olarak kapattık" dedi.

''2016 BİZİM İÇİN BİR ŞEREF YILIYDI''

2016 yılının bazı neticeleri 2017'ye de sarkan ağır bir yıl olduğunu belirten İlker Aycı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tabii ki biz 1 milyar 69 milyon dolarla rekor kar ettiğimiz 2015’in arkasından, yüksek hedeflerle, 43 yeni uçağın filomuza teslim alınacağı yıla girdik. 2015'te de 38 yeni uçağı teslim almıştık. Fakat böyle bir yılda, 2016’da mükemmel fırtınaya yakalandık. Havalimanı saldırısı, darbe girişimi... İmkansız olayların bir seneye sığdığı bir dönemi yaşadık. Bütün matematik başarı veya eksikliklerimizin dışında gurur verici bir yıldı. Bu bir şeref yılıydı THY için."
 
Haberin tamamını okumak için tıklayınız. 




Bu Haber 18.04.2017 - 10:56:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.