'İleri teknoloji otel odaları uzak değil'

'İleri teknoloji otel odaları uzak değil'
İntel İş Geliştirme Müdürü Koray Candır geleceğin teknolojide olduğu anlattı. İleri teknoloji otelleri ve sosyal medyanın artan değeri hakkında Butik Otelcilere bilgiler verdi.


“Eğer internet bir roman olsaydı, daha henüz önsüzü okuyor olurduk” diyen  İntel İş Geliştirme Müdürü Koray Candır, "Tüm dünyada 7 milyar akıllı cihaz kullanıyor, 2020 ise 50 milyara çıkması bekleniyor. Artık internet sayesinde daha anlamlı veriler alabiliyoruz.Intel geleceği sorgulayan bir şirket. Amerika’daki merkezimizde sosyologlardan, senaryo yazarlarına kadar geniş bir skalayla fikir alış verişi yaparak geleceği inşa etmeye çalışıyoruz. 2014’te Türkiye’deki 3. Ar-Ge merkezimizi kurduk. Her türlü cihazın içinde olmayı hedefliyoruz." dedi.

Güneş enerjisi, su kullanımı, otel odalarındaki havanın temizlenmesi gibi konularda da çalışmalarda yaptıklarını belirten Candır, enerjinin tasarrufu ve daha verimli kullanılması önemli olduğunu ve bu gelişmelerin teknolojik reklamcılıkla birleştiğinde maliyetlerde ciddi düşüş yaşandığını belirtti.
 
"Oteller artık odalara tablet koyuyor ve odanın yönetimden otelin bilgilerine kadar her şeyi artık müşteriye sağlayabiliyoruz. Bu da pro-aktif otel yönetimini kolaylaştıracak bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Önümüzdeki on senede odalarda yüz tanıma sistemleri, kendi kendine kararan camlar, aşırı su tüketimini kontrol eden duşlar, kişiselleştirilebilen ayarlar gibi ileri teknolojileri müşterilerin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz." diyerek geleceğin otelciliği hakkında bilgi verdi.

Ayrıca müşteri memnuniyetinin günümüzde yeterli olmadığını, sosyal mecralardan geri bildiriminde sağlanmasının önemine değinen Candır "Trip Adviser’a müşteri genelde otelden ayrıldıktan sonra bildirim yapar, bunu otel içindeyken yapmasını sağlamak amacıyla konaklamanın belli süreçlerinde memnuniyetini sorgulamayı sağlayan tabletler ve uygulamalar yapılması hedefleniyor." dedi.
 
 
 


Bu Haber 21.01.2015 - 20:02:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.