İki dev otel zincirinden Türkiye açıklaması: Yatırımlarımız sürecek

İki dev otel zincirinden Türkiye açıklaması: Yatırımlarımız sürecek
Son dönemlerde artan terör olayları sebebiyle turizm sektörü sıkıntılı. Türkiye’ye gelen turist sayısı düşüyor ve gelirler azalıyor. Ancak bu kadar olumsuzluğun yaşandığı sektör için yabancı yatırımcılar hala umudunu koruyor.


Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Wyndam ve Choice otellerinin üst düzey yöneticileri Hürriyet’ten Burak Coşan'a açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yapacakları yatırımların artacağını söyleyen yabancı yöneticiler, Türkiye’yi ‘kesinlikle var olmaları gereken bir pazar’ olarak nitelendiriyor. Sıkıntıların geçici olduğu ifade edilirken, uzun dönemli planlarda Türkiye’nin göz ardı edilmeyeceği vurgulanıyor.
 
İLK ZİYARETİNİ İSTANBUL'A YAPTI, 'OTEL SAYIMIZ ARTACAK' DEDİ

Yaklaşık 4 hafta önce Wyndam Otelleri’nde dünya başkan yardımcılığına getirilen John Griffin, ilk ziyaretlerinden birini İstanbul’a yaptı. Bu ziyaretin Türkiye ve İstanbul’a duyulan güvenin bir göstergesi olduğunun altını çizen Griffin, İstanbul’un otel grubu için en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Yakın zamanda Orta ve Doğu Avrupa’daki bölge ofislerini İstanbul’a taşıdıklarını hatırlatan Griffin şöyle konuştu:

“İstanbul’da 17 otelimiz var. Bu sayı artacak. İstanbul en popüler seyahat noktalarımızdan. Müşterilerimizin İstanbul’a karşı çok büyük sadakatleri var ve gelmek istiyorlar.”
 
'TERÖR SADECE TÜRKİYE'Yİ VURMUYOR, PLANLARIMIZ UZUN VADELİ'
 
Türkiye’de toplam 43 otelleri bulunduğuna dikkat çeken Griffin, “Edirne’den Kars’a kadar tüm Türkiye’yi kapsamak istiyoruz” dedi. Terör olayları yüzünden yaşanan sıkıntılara ve ziyaretçi sayısındaki düşüşe dair de açıklamalarda bulunan Griffin, “Bunlar bir gecede düzelecek sorunlar değil. Türkiye de dünyada bu tip olayları yaşayan tek ülke değil. Hükümetin turizmdeki sıkıntıları aşmak için yaptığı çalışmalar da var. Orta Doğu’dan turist getirmek için çalışmalar yapıyor. Telafi edici adımlar atıyor. Bazı sıkıntılar yaşandığının farkındayız. Ancak biz uzun vadeli bir bakış açısına sahibiz. İyimser bir tabloya inanıyoruz” diye konuştu.
 
TATİL PLANI YAPAN YÖNETİCİLERE 'TÜRKİYE'YE GELİN' ÇAĞRISI

Griffin, “Türkiye herkesin listesinde olması gereken bir destinasyon. Güvenlik herkesin birinci önceliği. Ancak turizm giderek bu tip olaylara daha dayanıklı hale geliyor. Tatil planı yapan tüm yöneticilere Türkiye’ye gelin ve gezin demek istiyorum” diye konuştu. Wyndam’ın dünya çapında 7 bin 800’ün üzerinde oteli olduğunu söyleyen Griffin, “Dünyanın herhangi bir yerinde hergün iki otel açıyoruz. Son bir kaç yıl içinde Türkiye’deki varlığımızı 3’e katladık. Sadakat programımızda da 40 milyon üyemiz var” dedi.
 
Öte yandan geçen yıl 15 bin puan karşılığında ücretsiz konaklama imkanı sunmaya başladıklarını kaydeden Griffin, “Getirdiğimiz yeniliklerle misafir sadakat programlarının görünümünü değiştirmeye devam ediyoruz. Örneğin, İstanbul’u ziyaret edenler puanlarıyla rehber eşliğinde Kapalıçarşı’yı gezip çarşının iç yüzünü keşfedebilecek. Şu anda 25 ülkede bu puan sistemi geçerli. Türkiye’den İstanbul’da bu programın içinde” dedi.
 
'TÜM TÜRKİYE'DE VAR OLMALIYIZ'

Türkiye’deki ilk otel yatırımlarını 2014 yılında yapan Choice Hotels Grubu’nun Avrupa Satış ve Dağıtım Kıdemli Yöneticisi Guillaume Filly, turizm sektöründe yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye’de yatırıma devam edeceklerini söyledi. Türkiye’yi ‘Kesinlikle var olunması gereken bir pazar’ olarak değerlendiren Filly, planlarındaki sapmaların birçok ülkede yaşanan terör faaliyetlerinden kaynaklandığına dikkat çekti. Filly, “İstanbul’da ya da Avrupa’nın herhangi bir yerinde bombalı saldırılar olabiliyor. Bu ilk etapta turistik faaliyetlerin sonlanmasına neden oluyor. Ancak iş seyahatleri devam ediyor. Saldırıların ardından en geç 6 ay sonunda seyahetler yeniden yükselmeye başlıyor” dedi. 
 
'5 YILDA 25 OTEL AÇACAĞIZ'

Türkiye’de 5 yıl gibi bir sürede 25 otel açma hedefleri olduğuna değinen Filly, “Terör olayları yüzünden önümüzdeki 3 yıllık süre içinde nerede olacağımızı görmek hayli zorlaştı. Ancak Türkiye kesinlikle yer almamız gereken pazar” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin son derece canlı ve giderek büyüyen bir ekonomisi olduğunun altını çizen Guillaume Filly, Türkiye’ye güven duyduklarını ve yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.
 
'ÖNCELİĞİMİZ İSTANBUL GİBİ ŞEHİRLER'

Filly, Türkiye’de önceliklerinin İstanbul gibi önde gelen şehirler olduğunu söyledi. Bu şehirlerde lüks segmet otel açacaklarını söyleyen Filly, “Bu otellerde uluslararası müşterileri ağırlamayı hedefliyoruz. Daha sonra ise Türkiye çapında orta segmentteki markamızla yayılacağız” dedi. ABD’de çok güçlü bir marka olduklarına vurgu yapan Filly, “Sadece ABD’de 5 bin 500’e yakın otelimiz var. Asya Pasifik bölgesinde de çok hızlı büyüyoruz. Çin, Hindistan, Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde 400’e yakın otelimiz mevcut. Türkiye’de Avrupa içinde ve burada da 500’e yakın otelimiz var” dedi. 
 
Şu anda üçü İstanbul, biri Kahramanmaraş’ta olmak üzere dört otelle hizmet verdiklerini söyleyen Guillaume Filly, “2021’e kadar Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da da Clarion, Comfort ve Quality markalarıyla 25 otel açacağız” dedi.
 
 
 



Bu Haber 19.05.2016 - 09:11:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Atikus 20.05.2016 - 01:59

    Franchise ve Management şirketlerinin üst düzey yetkilileri Türkiye"de yaptıkları veya yapacakları yatırımlar için kaç milyon dolar harcadıklarını için ifade edemiyorlar?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.