IHG'nin açık lobi konsepti, Türkiye'de ilk kez bu otelde uygulanacak

IHG'nin açık lobi konsepti, Türkiye'de ilk kez bu otelde uygulanacak
InterContinental Hotels Group (IHG®) markanın trend belirleyen açık lobi konseptinin Türkiye'de uygulanacağı ilk Holiday Inn oteli olan Holiday Inn® Ankara Çukurambar'ın açılışını yaptı.


IHG tarafından Kasım 2012'de Holiday Inn® Londra – Brentford Lock ile ilk uygulaması yapılan 'açık lobi' adlı yenilikçi ortak alan kavramı şu anda Avrupa'da toplam dokuz Holiday Inn otelinde kullanılıyor.

Aska Otomotiv ve Petrol Ürünleri Tic A.Ş. ile yapılmış bir franchise sözleşmesi ile işletilen 140 odalı Holiday Inn Ankara Çukurambar, 4 Kasım'da kapılarını resmen açtı. Otel, Ankara'nın bu bölgesindeki ilk IHG markalı otel. Oteldeki tesisler arasında 660 metrekare kapalı banket alanının yanı sıra çok sayıda toplantı odaları, spa, spor salonu, bar ve restoran bulunuyor. Otelin, başkent Ankara'nın iş merkezi Çukurambar'da, bakanlıklar ve devlet kurumlarına yakın mesafede mükemmel bir konumda bulunuyor.
Bu açılış, bu yıl içerisinde Türkiye’de iki otel için imza atmış ve ilave üç otelin de açılışını yapmış olan IHG için 2014 yılında ileriye doğru atılmış en yeni adım*.
Holiday Inn Açık Lobi konsepti; resepsiyon, lobi, restoran, bar, dinlenme salonu ve iş merkezini tek ve birleşik bir alanda bir araya getirerek klasik otel lobisi formatını dönüştürüyor, otel tasarımını daha çağdaş bir dokunuşla yenileyerek misafirlerin deneyimine eşsiz bir yaklaşım geliştiriyor. Açık Lobi, insanların evlerindeki mekânları kullanım şekillerini anlayarak, bütünleşmiş bir alanda yemek yemek, rahatlamak, çalışmak veya eğlenmek isteyen misafirlerimize daha fazla esneklik sağlamak amacıyla geliştirildi.

Holiday Inn Açık Lobi konsepti, iş amaçlı olarak seyahat eden ve klasik ofis çalışma rutinleri ile kısıtlanmamış,  standart 9-5 çalışma saatleri içinde çalışmayan yeni bir tür misafirin olduğunu ortaya koyan 2013 IHG Trend Raporundaki1 bulguları yansıtıyor. “Laptop ve latte çalışanları” olarak ifade edilen bu kişiler, kendi dizüstü bilgisayarları ve akıllı telefonlarını kullanarak çalışırken, kendileri gibi insanlarla tanışıp ilham alabilecekleri daha yaratıcı, kafe benzeri ortamları tercih ediyor. Ziyaretçilere içeride ve dışarıda yemek yeme, veya yemeklerini alıp odalarına götürme esnekliğini sağlayacak şekilde tasarlanan 24/7 To Go Café (Türkiye'de gururla Lavazza kahvelerini servis ediyor) Açık Lobinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

IHG Türkiye ve BDT Geliştirme Direktörü Yalın Yaltıraklı şunları ifade etti: “Holiday Inn dünyanın en çok tanınan otel markası. Açık lobi gibi yenilikçi özelliklerin sunulmasıyla marka, ziyaretçilerimiz ve yatırımcılarımız arasında kendisinden bahsettirmeye devam ediyor.”

Holiday Inn Ankara Çukurambar Genel Müdürü Birol Doğan ise şunları söylüyor: “Açık Lobi ziyaretçiler ve semt sakinleri için popüler bir alan haline geliyor. Hem kolayca ulaşılabilen bir konumda toplantı düzenlemek isteyen iş amaçlı seyahat edenlerin, hem de rahatlamak için bir yer arayan tatil amaçlı gezginlerin ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılıyor.”

Her Holiday Inn'de yastık menüsüne de sahip otelin imzası sayılabilecek yatak takımlarının yanı sıra, toplantı ve iş amaçlı tesisler, ücretsiz kahvaltı ve “Kids Stay ve Eat Free” programını sunuyor.




Bu Haber 09.12.2014 - 11:04:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.