İbero Tours battı mı?

İbero Tours battı mı?
2014 yılında Kaan Tuncer tarafından satın alındıktan sonra bu yaz tekrar satılan tur operatörü Ibero Tours'un otellerin parasını ödemediği, müşterileri mağdur ettiği belitiliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre, otellerin parasını ödemeyen Ibero Tours, müşterileri otel parasını direkt olarak destinasyonda ödemeye zorluyor.

TELEFONLARA CEVAP VERMİYOR

Satış acentelerine de kısa bir not gönderen şirketin, artık hiçbir destinasyon için satış yapmayacağını bildirdiği ifade ediliyor. Şirketin web sitesinin kapandığı, telefonlara ve e-maillere de cevap vermediği aktarıldı.

İSPANYOL OTEL İŞ BİRLİĞİNİ BİTİRDİ

İspanya'nın önde gelen otel grubu Paradores, Ibero Tours ile iş birliğini sonlandırdığını açıklarken, tesislerin diğer tur operatörleri aracılığıyla satılmaya devam ettiğinin altını çizdi.

ANGELİKA VOGEL: ZOR DURUMDAYIZ

Uzun süren çalkantıların ardından fvw'ya bir açıklama yapan Ibero Tours Genel Müdürü Angelika Vogel, şirketin finansal olarak zor durumda olduğunu ve yalnızca 10 tane çalışanlarının kaldığını açıkladı. Ibero Tours'un yüklü miktarda borcu bulunduğunu açıklayan Vogel, şirketin eski sahibi Kaan Tuncer zamanında bu kadar borçlu olmadığına dikkat çekti.

''IBERO TOURS TEKRAR DÖNECEK''

Angelika Vogel, ocak ayından itibaren şirketin kasasına yeteri kadar para gireceğini ve Ibero Tours'un operasyonlarına kaldığı yerden devam edeceğini iddia ederken, şirketin müşterilerini sigorta yapan Reisegarant adlı sigorta şirketinin genel müdürü Olaf Wendoff ise, Ibero Tours ile ilgili bir iflas beyanı almadıklarını ifade etti.

Ibero Tours hakkında:

1960'larda Kurt Barthold tarafından kurulan Ibero Tours, 2014 yılında Hırvatistan'da uçuş okulu bulunan Kaan Tuncer'e satıldı. Tuncer ise şirketi bu yaz, aralarında şirketin genel müdürü Angelika Vogel'in de bulunduğu bir grup yatırımcıya sattı. Vogel, Hapag-Lloyd Flug, TUI, Alltours ve iflas eden GTI Travel'da çeşitli görevlerde bulundu.


Bu Haber 20.10.2016 - 12:36:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.