IATI ve Travelport'tan stratejik imza

IATI ve Travelport'tan stratejik imza
Online seyahat platformu IATI, dünyanın önde gelen Global Dağıtım Sistemlerinden (GDS) Travelport - Galileo ile uzun vadeli stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Bu imza ile Galileo sistem ve ürünleri IATI seyahat platformu üzerinde daha yaygın olarak kullanılacak. Partnerler aynı zamanda seyahat sektörü AR-GE çalışmalarında işbirliği yapacak.


 IATI Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Aydın, Global İş Geliştirme Direktörü Burak Akpınar, Aerobilet Rusya ve BDT İş Geliştirme Direktörü Joseph Andryk, Travelport Ortadoğu ve Güney Asya Başkanı Rabih Saab, Körfez Ülkeleri, Akdeniz, Türkiye Bölgesel Ticari Direktörü Jennifer D'Souza, Akdeniz ve Türkiye İş Geliştirme Müdürü Loretta Bouchedid'in Travelport Türkiye Genel Müdürü İbrahim  Köymen'in hazır bulunduğu toplantıda  Beyrut'ta imzalanan anlaşma, önümüzdeki günlerde Travelport'un Yönetim Merkezi Atlanta, Georgia'da da üst düzey yöneticiler tarafından kutlanacak.

Bu anlaşma ile Pakistan, Katar, Umman, Kuveyt, Bahreyn ve Afganistan olmak üzere 6 yeni ülke de IATI ve Travelport Global İşbirliği Anlaşmasına katılmış oldu. IATI, 2014 yılında Travelport ile 41 ülkeyi içeren Global Satış Anlaşmasına imza atarak Travelport ile global  işbirliği anlaşması imzalayan ilk online Türk firması olmuştu.

Konu ile görüşlerini aktaran IATI Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın, "global bir dünya için global çözümler" hedefiyle çıktıkları yolda çok önemli mesafeler kat ettiklerini, global partnerler, verimli işbirliği ve AR-GE çalışmaları ile IATI'nin  dünyanın en büyük bütünleşik online seyahat sistemlerinden birisi haline geldiğini ifade etti. IATI'nin oluşturduğu online seyahat platformu sayesinde acente ve tedarikçilerin birbirlerine daha yakın hale geldiklerini belirten Aydın, acentelerin ve kullanıcıların başka bir sisteme ihtiyaç duymadan tüm seyahat ürünlerini bu platformda bulabildiklerini ifade etti. Travelport ile süregelen işbirliklerini bu uzun vadeli anlaşma ile bir üst noktaya taşıdıklarını ifade eden Aydın, anlaşmanın global vizyonları için önemli bir temel taşı olduğunu söyledi.

IATI üst düzey yönetimi ayrıca yakın doğunun önemli turizm teknolojisi yatırımcılarından Azam Sultan'ın sahibi olduğu TravelTech firması ile de olası yatırım projeleri hakkında görüştü.

Global Seyahat sektörüne dağıtım ve e-ticaret sistemleri sunan Travelport, 170 ülkede 3500'den fazla çalışanı ve yıllık 2 milyar USD'yi aşan cirosuyla sektörün en önemli oyuncularından birisi. Travelport, ürün dağıtım sistemileri Galileo ve Worldspan markaları ve havayollarına sundukları IT çözümleri ile biliniyor. Travelport aynı zamanda global ödeme sistemleri firması eNett'in çoğunluk hissesini de elinde bulunduruyor.

Türkiye, Avrupa, Rusya, BDT ülkeleri ve Ortadoğu başta olmak üzere 40'dan fazla ülkede en yaygın kullanılan Online Seyahat Platformu olan IATI, Acente sistemi, Aerobilet ve HWEB markaları ile seyahat sektöründe hizmet veriyor. Kurulduğu ilk yıllardan itibaren Fortune 500 Türkiye firması olan IATI, aynı zamanda en hızlı büyüyen turizm şirketi ünvanını da elinde bulunduruyor. IATI'nin 2015 yılı cirosunun 1,5 milyar TL'ye ulaşması bekleniyor.


Bu Haber 25.05.2015 - 14:18:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Alen Sardunyan 27.05.2015 - 09:47

    IATI gercekten tam anlamı ile Global yolda ilerlemeye devam ediyor , Şirket sahiplerini ve Yöneticilerini gerçekten kutlamak gerek , bu tip büyük firmalarla bu denli büyük anlaşmalar her şirkete nasip olmaz.Bu firmalar ince elerler sık dokurlar.

  • Acenta 25.05.2015 - 05:41

    Bu ekip tekrar piyasaya çıktığında,yine birşeyler yaptıkları belliydi.Çok kısa bir süre içersinde dünya çapında kenilerini tanıtmaları ve işleriyle de öne çıkmaları bir başarıdır.İçimde bir eksiklik kaldı,bu ekiple çalışmak hep istemişimdir,bunu da ifade edemeden gecemeycem İşallah bana da nasip olur bu ekibin içinde çalışmak.L101vent beyin Antalya için yaptıkları ortada zaten.Tebrikler

  • Ahmet Gürel 25.05.2015 - 03:34

    Sektörün 2 büyük ve öncü firmasının bu şekilde işbirliği içine girerek güçlerini birleştirmiş olması çok güzel. İki tarafa da hayırlı olsun.

  • Gurur 25.05.2015 - 02:44

    Bir Türk Turizmcisi olarak bu haber beni çok etkiledi. Türkiye den böyle şirketlerin çıkarak bu tarz büyük işlere imza atması çok sevindirici.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.