Hüsnü Uçar ikinci otelini Amara markası altında Kuşadası’nda açtı

Hüsnü Uçar ikinci otelini Amara markası altında Kuşadası’nda açtı
Kuşadası'nda 10 yıl önce Sealight Otel ile turizme giren Hüsnü Uçar'ın ikinci oteli Amara Sealight Elite de yine Kuşadası’nda hizmete açtı. Deniz Işığı Otelcilik Turizm'e ait otelin açılışına Kültür ve Turizm eski bakanlarından Atilla Koç, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, CHP'li Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın yanı sıra turizmciler ve konukların katılımıyla gerçekleştirilen açılışın ardından Kerem Görsev trio ile Amerikalı sanatçı Ernie Watts davetlilere bir konser verdi.

Hüsnü Uçar ikinci otelini Amara markası altında Kuşadası’nda açtı
Hüsnü Uçar ikinci otelini Amara markası altında Kuşadası’nda açtı

TUYED yönetiminin sorularını yanıtlayan otelin Genel Müdürü Turhan Kesim, otel arsasını Shell Grubu'ndan satın aldıklarını söyledi. Kesim, "Otelin bulunduğu arazi 80'li yılların başına kadar Shell'in petrol taşıma noktasıydı. Seneler sonra bu arsayı satmaya karar verdiler. Biz de satın aldık. Daha sonra da 1 sene içinde bu otel binasını inşa ettik. Bizim diğer otelimiz de kendi mülkümüz. Tahsisli arazimiz yok" dedi.

KUŞADASI ÇEVRESİNDE KALIRIZ


Amara Sealight Elite Genel Müdürü Turhan Kesim, standartları yükselterek misafir çeşitliliğini arttırmak istediklerini söyledi.  Otel bünyesinde 2 kral, 24 süit, 46 metrekarelik standart 392 oda bulunduğunu belirten Kesim,  otelin arsa hariç 35 milyon euro'ya mal olduğunu hatırlattıktan sonra şu bilgileri verdi: “Fransa'nın önemli thalasso kuruluşlarından Relais Thalasso'yu bünyemizde barındırıyoruz. Buraya biz işleteceğiz. Önümüzdeki 5 yıl için Kuşadası'ndaki iki tesisi başarılı yönetmektir. Biz Sealight Resort'te de yola çıkarken bir hedef koymadık. Ancak orada başarılı olduğumuzu gördüğümüz zaman bu otel projesini de hayata geçirmeye karar verdik. Amara Sealight Elite Hotel'de farklı bir konsept uyguladık. Burada da başarıyı yakaladığımızda, başka projeleri hayata geçirmeyi düşünebiliriz. Ama Kuşadası'nın çevresinde kalırız. Buranın dışına çıkmayız. Antalya veya Bodrum'da yatırım yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Biz Kuşadası'nı tercih ediyoruz" diye konuştu. Kesim, şunları söyledi:

Sorumuza yanıtlarken Kuşadası'nda tek bir hedef pazar belirlemenin zor olduğunu vurguladıktan sonra şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 30 milliyet ağırladık. Kuşadası'nın hedef pazarını ağırlıklı olarak Belçika ve Hollanda oluşturuyor. Ardından da Rusya ve Belarus gelir. Bunlar dışında her bölgeden misafirler Kuşadası'na gelir. Çünkü 12 ay yaşayan ve kültür turizmi olan bir bölge burası. Bir avantajımız da İranlı turistler. İran'dan İzmir'e direkt uçuşlar var. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Diğer bölgelerde böyle bir imkân yok.”
Amara Sealight Elite ve Relais Thalasso Kuşadası, Fransa'nın alanındaki en önemli markası Relais Thalasso'nun, önleyici sağlık inovasyonu ve Thalassonun keyif dalgasını deniz suyunun nimetleri ile sunmaya da hazırlanıyor. Konukların Türkiye'nin tek otantik geleneksel Thalasso therapi merkezinde mevsimsel değişiklik, yoğun iş temposu, stress ve yorgunluğa karşı Thalassoterapi kürlerinin faydalarından yararlanabileceği belirtiliyor.

Otel ayrıca, konuklarına dünyaca ünlü marka mekânlarla "gurme" konseptinde; İtalyan mutfağından Güney Amerika mutfağına,  Türk mutfağından Uzak Doğu mutfağına kadar farklı lezzetleri sunan restoranları bünyesinde barındırıyor.  




Bu Haber 21.05.2015 - 10:22:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.