Hüseyin Keskin açıkladı: İşte 3. Havalimanı hakkındaki tüm detaylar

Hüseyin Keskin açıkladı: İşte 3. Havalimanı hakkındaki tüm detaylar
İstanbul Yeni Havalimanı, hazırlık çalışmaları çerçevesinde kapılarını hava yollarına açmaya başladı. Habertürk'ten Güntay Şimşek, 3. Havalimanı'nın yolculara sağlayacağı imkan ve olanakları yazdı.


Hizmete girdiğinde dünyanın ‘sıfırdan yapılan’ en büyük havalimanı unvanına sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı, hazırlık çalışmaları çerçevesinde kapılarını hava yollarına açmaya başladı. Diğer bir ifadeyle yeni havalimanını kullanacak şirketler için tanıtımlar yapılarak, talepler toplanıyor. Havalimanını 2018’de sorunsuz bir şekilde hizmete sokmak için yoğun bir çalışma içinde olan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, ilk defa Habertürk’ten Güntay Şimşek'e açıklamalar yaparak, yeni havalimanının yolcu dostu olacağını ve hizmet alan herkese eşsiz deneyim sunacağını söyledi.
 
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin'in yeni havalimanının son durumunu, yolcuya ve hava yollarına hitap edecek olan terminallerin donanımını, teknolojisini ve işletme yöntemlerinin nasıl olacağına dair açıklamaları şu şekilde:
 
BAGAJLAR 9 DAKİKADA ULAŞACAK

''Yeni havalimanında 42 km uzunlukta bagaj otomasyon sistemi olacak. Yolcular uçak körüğe yanaştıktan 9 dakika sonra bagaj konveyörlerinden valizlerini alabilecek. Böylece terminalde uzun süre bagaj bekleme sorunu yaşanmayacak. Ayrıca yolcuların pasaport kontrol ve güvenlik noktalarından hızla geçebilmeleri için de sürprizlerimiz olacak. Bu tür rahatlıklar için robotlar, yapay zekâ, yüz tanıma ya da diğer kişisel bilgilerle işlem yapabilecek makineler, check-in ya da bagaj teslim noktalarında en son teknoloji kullanılacak. Terminallerimiz de yolcuların çok kısa sürede uçağa bineceği veya terk edeceği şekilde dizayn edildi.

THY VE HAVA YOLLARINA ÖZEL SALONLAR

Terminallerimiz, hava yollarının yolcularına çeşitli kategorilerde hizmet vermek istemeleri halinde en iyi imkânları sunacak. Böylece hava yollarının en iyi hizmeti vermede yapacakları rekabete ciddi katkı sunmuş olacağız. Mesela Türk Hava Yolları’nın, terminalin çeşitli noktalarında özel yolcu salonları olacağı gibi geliş katında arrival lounge da bulunacak.
 
YEŞİL, ÇEVREYE DUYARLI, ENGELSİZ

İstanbul’u çevreyle duyarlı, kendi enerjisini üretebilen, geri dönüşüm kabiliyeti yüksek, modern, engelsiz ve yeşil bir havalimanıyla tanıştıracağız.
 
Yolcu rotaları ve kolaylaştırılmış yürüme mesafeleriyle yolcu akışlarını basitleştirdik. Yolcu konforunu ve deneyimini en üst seviyeye çıkarmak için perakende ve yiyecek-içecek alanları yıllık bir milyon yolcu başına 1.450 metrekare tahsis ederek, yolcular için daha fazla alan, daha çok seçenek ve konfor sunacağız.
 
Yeni Havalimanı’nda yer alacak tüm ticari işletmeler, yeşil kuruluş sertifikasına (LEED) sahip olacak. Bu sayede de havalimanı dünyanın ilk yeşil havalimanı unvanına kavuşacak. Yeni Havalimanı, kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil bir havalimanı olarak inşa edilecek.
 
HAVALİMANI ÇOK YÖNLÜ ULAŞIM

Yeni havalimanında terminale entegre bir istasyon yer alacak ve metro ile hızlı trene bağlantı sunacağız. Ayrıca havalimanının D-20 yeni karayolu bağlantısı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ile İstanbul bağlantısı, Üç Katlı Büyük İstanbul Tünel Projesi ile Anadolu Yakası bağlantısı da olacak.

HAVALİMANI ŞEHRİ KURULACAK

Havalimanı hizmete girdiğinde yaklaşık 100 bin çalışanıyla yeni bir cazibe merkezi olacak. Bu sebeple terminallerin önünden başlayan ve havalimanının güney sınırına doğru uzanan geniş bir alanda bulunan ‘Havalimanı Şehri’nde ofis binaları, oteller, cami, konferans ve fuar merkezi, tıp merkezi yer alacak.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız


Bu Haber 22.10.2016 - 10:52:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.