Hürriyet yazarı yazdı: Sanırım İstanbul turizmi için umut var...

Hürriyet yazarı yazdı: Sanırım İstanbul turizmi için umut var...
Hürriyet yazarı Gila Benmayor, bugünkü ‘İstanbul turizmine can suyu: 50 milyon lira’ başlıklı yazısında, İstanbul turizmi için Büyükşehir Belediyesi ve turizmcilerin yürüttüğü çalışmaları masaya yatırdı.



İlk olarak İstanbul’un geldiği noktayı eleştiren Benmayor, yeterince tanıtım yapılmadığını belirterek, ‘’Düşünün,  İstanbul’un sahip olduğu tarihi zenginliklerin binde birine sahip olan ülkeler dahi elindekini nasıl parlatıp tanıtımını yapıyor?’’ ifadelerini kullandı.

‘’Peki ağır bir turizm krizinden geçen İstanbul bundan sonra elindekilerinin kıymetini daha iyi bilip, değerlendirir mi?’’ diye soran Benmayor, Bursa’da düzenlenen ‘İstanbul’ çalıştayının sonuçlarının değerlendirdiği toplantının detaylarını paylaştı. 

'SANIRIM UMUT VAR'

‘’Sanırım umut var zira Tülin Ersöz’ün başında olduğu, İBB’ye bağlı İstanbul Turizm Atölyesi turizme yeni bir soluk için aylardır harıl harıl çalışıyor.’’ diyen Benmayor’un yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

‘’Geçenlerde Bursa’da turizm sektörünün önemli isimlerinin katıldığı ‘İstanbul Turizmi Arama Konferansı’ndan sonra önceki gün Sofa Otel’deki ‘Yeniden Başarmak’ sunumunda yeni turizm vizyonunu ortaya konulmuş.

İSTANBUL’A 50 MİLYONLUK BÜTÇE

Yasemin Pirinçcioğlu, İskender Çayla, Faruk Boyacı gibi turizmci dostların katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Topbaş turizme yeni bir soluk için bir yıl için 50 milyon liralık bir bütçe ayırma sözü vermiş.

İskender Çayla, İstanbul’un 2023 yılında şehir turizminde ilk beş arasına girmesini hedefleyen vizyonda 3 önemli noktaya vurgu yapıyor:

Turizm potansiyelini iyi değerlendirmek, strateji geliştirmek için bir üst çatı yapı. Ki böyle yapılar Barselona, Amsterdam gibi turistik şehirlere iyi işliyor.

Türkiye’nin algı sorunun üstesinden gelmek için sosyal medya çalışması. Bunun içinde AirBnb ile uzlaşma dahil.

Büyük veriden yararlanma. Bununla ilgili Çayla ‘2020 yılında 50 milyar noktada internet kullanılacak. 2027 yılında ise aşağı yukarı dünyada 2 milyar turist dolaşacak. Büyük veriye başvurarak, yapay zekânın da katkısıyla ‘hangi turist Türkiye için daha yararlı’ analizlerini yapmak gerek. İspanya buna başladı bile’ diye konuşuyor.’’

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.




Bu Haber 10.06.2017 - 11:27:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.