Hükümetten turizmciye yakıt ve hazine destekli kredi kefaleti müjdesi

Hükümetten turizmciye yakıt ve hazine destekli kredi kefaleti müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında turizmcilere yönelik müjdeli haberler verdi. Davutoğlu, turizmi canlandırmak için ekonomik sıkıntıda olan ülkelerden gelen havayollarına destek verileceğini açıkladı ve "Önümüzdeki iki ay içinde, seyahat acentalarının organizasyonlarıyla, bu ülkelerden gelen yolu uçaklarına altı bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Dolayısıyla şimdiden uçuş iptallerinin önüne geçeceğiz" dedi.


Başbakan Davutoğlu, turizmcilere yönelik şu müjdeli haberleri verdi:

"Bugün bir sektörümüzle ilgili iki önemli müjdemizi paylaşmak istiyorum. Türkiye’nin en önemli sektörlerinden birisi turizm sektörüdür. Bacasız fabrika olarak bilinir. Fakat bu sene turizmde ciddi sıkıntıların olabileceği konuşuluyor. İki önemli gelişme önemli. Rusya başta olmak üzere oradan gelen misafirlerimiz diyeyim, ekonomik sıkıntıdan kaynaklanan sorunlar var. İran’da da olabileceğini ön gördük. Erken rezervasyonlarda bir düşüş, iptal haberleriyle ilgili de gelişmeler olduğu haberini alınca. Geçtiğimiz hafta içinde ilgili bakanlıklarımızla toplantı yaptık.

6 BİN DOLAR YAKIT DESTEĞİ


Önümüzdeki iki ay içinde, seyahat acentalarının organizasyonlarıyla, bu ülkelerden gelen yolu uçaklarına altı bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Dolayısıyla şimdiden uçuş iptallerinin önüne geçeceğiz. Tur acentalarının yükünü hafifletmiş olacağız ve iptali de engellemeye çalışacağız. İkincisi tur operatörlerine hazine destekli kredi kefaleti sağlayacağız. Tur operatörlerine dönük olarak da ciddi kredi imkanı sağlayacağız."

BAKAN ÇELİK: HAZİNE DESTEKLİ KREDİ KEFALETİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de twitter hesabından yaptığı paylaşımla turizmcilere yönelik alınan destek paketini açıkladı.

Başbakan’ın partinin grup toplantısında turizm sektörünü rahatlatacak müjdeler verdiğini anımsatan Çelik, “Önümüzdeki iki ay, seyahat acentelerinin organizasyonlarıyla, bu ülkelerden gelen yolcu uçaklarına altı bin dolar yakıt desteği verilecek. Böylelikle şimdiden uçuş iptallerinin önüne geçilecek.Tur acentelerinin yükünü hafifletmiş olacağız ve iptali de engellemeye çalışacağız” dedi.

Çelik, tur operatörlerine hazine destekli kredi kefaleti sağlayacaklarını da açıkladı. Çelik, “ Tur operatörlerine dönük olarak da ciddi kredi imkanı sağlayacağız” bilgisini verdi.




Bu Haber 03.02.2015 - 13:21:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sedat Bodrum 03.02.2015 - 10:22

    Rusya operasyonları Mayıs ayında başlıyor. Önümüzdeki 2 ay için verilen destek ne kadar etkili olabilir?

  • turizmci 03.02.2015 - 04:55

    yani önümüzdeki iki ayın anlamı İran ve Ortadoğu pazarı nevruz turistleri için verilen bir yardım diğer aylar ne olacak asıl önemli olan diğer aylar kimse kimseyi kandırmasın .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.